Sunday, July 31, 2005

Suffo

Som vi alle husker var Patrick Suffo på prøvespill i Brann, mens Odd bare ventet på signaturen hans. Ikke overaskende viste det seg at det var en av de mange agentsvina som sto bak dette. Oddrane.no har sannheten :

Så dukket han altså opp i går. Skrev under kontrakt gjorde han også. Dermed var Dagbokas verste antagelser gjort til skamme og vi ønsker mannen hjertelig velkommen i klubben. Denne siste signaturen gjør oss enda mer optimistiske for høstsesongen. Mulig vi sikter mot en plass i Royal league også. I alle fall en plass i UEFA. Det skal nok Suffo fikse for oss.

Men så var det altså denne fordømte skotten. Makan til taper i iq-køen. Det viser seg altså at han er Suffos agent for Europa samtidig som Schiller (Schiller er vår venn selv om han er agent) er fyrens agent i Skandinavia. Schiller har det meste under kontroll og venter bare på at Suffo skal skrive under for Odd. Så dukker denne premieskallen opp og forteller Suffo at Brann har en ferdigskrevet, langt bedre avtale klar til ham. Den venter bare på en signatur. Løgn selvsagt. Brann er uvitende om det hele men viser seg fra uvanlig gentlemansk vis til å være der i gården. Da det går opp for dem hva som er i ferd med å skje sier de rett og slett Nei takk til Suffo og Sod off til skotten

Engelsk fotball

Redaksjonen til klagogsyt tilhører den lille minoriteten i Norge som faktisk har et nærmere forhold til et lag fra Norge enn fra England. Men i anglofile Norge er det ikke mange som er slik som redaksjonen til klagogsyt. Det er dessverre ikke mange ukene til PL starter igjen, og da blir alt som heter Tippeliga helt uinteressant i dette landet.

Engelsk fotball ruler!
For "alle andre" er det England og engelsk fotball som ruler. Har de et norsk lag de heier på i tillegg - så kan vi se på det nærmest som en bonus. Vi ønsker alle de hjernedøde fjortissene lykke til. Hvis de trener flittig vil de kanskje en dag tjene så mye penger at de kan ta seg råd til å se Arsenal/Liverpool/Man. Utd/Newcastle etc spille kamp også. Det er jo ikke et ueffent mål å ha for Die-Hard-Supportere

Drit og dra

Sesongen er over. Klovnefittene har gjort det igjen! Spolert hele forpulte sesongen.

Alt startet så fint, og Brann lå ca der de skulle. 6 poeng bak serieleder Start var helt ok. Det var nå på høsten at Brann skulle vise seg som et stabilt lag. Men neida...Brann er akkurat som før. Mjelde har ikke greid å bygge opp en dritt. Steinslottet hans er i ruiner, og dermed bør steinene brukes til å steine spillerne og alle andre som har tilknytning til Brann. Pesonlig føler jeg at Metropolitan Police må gripe inn. Det Brann holder på med er terror. Terrorsjefen heter Mjelde. Han burde blitt kledd naken og hevet ut på en terrasse!!! Det hadde vært en fin straff. Kanskje det hadde gått opp for bonden at det ikke er lurt å spille uten vinger i 90 min...

Men alt er over. Resten av kampene er uten interesse. Om Brann havner på 5,6,7,8 eller 9. plass er et fett. Det som er klart er at denne sesongen har vært en gedigen skuffelse, og at Brann nok en gang ikke greier å innfri.

Faen!!!

Saturday, July 30, 2005

Hjemme.

Geir er hjemme igjen fra ferie, og fittene driter seg ut igjen. Kommer oppdateringer i natt/ morgen

Monday, July 18, 2005

Hva gjør tv-avtalen med klubenne?

Klagogsyt hadde tenkt å ta ferie, men kommer likevel med dagens visdomsord altfor tidlig på dagen. Klokken er nå 08.06!

I dagens aviser er den svært omtalte tv-avtalen i fokus igjen. Denne gangen lages det et problem av at tv-avtalen ikke brukes til opprusting av anlegg og spillerutvikling. Diverse klubber er livredd for at pengene skal gå til spillerkjøp og lønninger.

Brann sin feil
Ingen sier det direkte, men det er tydelig at mange mener at Brann har en del av skylden. Det mange glemmer er at Brann IKKE brukte sine egne penger på Martin Andresen eller Petter V. Moen. I og med at de andre klubbene i Norge ikke har investorer som Idar Vollvik og gruppen "Hardball" er de naturligvis misunnelige. Dette viser de med å gå ut å hyle om moderasjon etc...
I Norge er det ikke slik at du skal stikke deg ut, som f.eks å ha investorer som hjelper laget ditt. Nope, da kommer janteloven og "du skal ikke tro du er noe" frem med en gang.

En serie i Eliteserien
På en annen side kan jeg forstå småklubbene sine rop om moderasjon. Allerede nå ser vi tegn til at de blir stilt helt i bakleksen, og at det dannes en serie i eliteserien. Den serien jeg tenker på består av Brann, RBK, VIF og kanskje Viking. Etter all sannsynlighet vil disse 4 lagene trone på toppen i Eliteserien i flere år fremover. Dermed blir det ikke mye å kjempe om for de andre. Neida, jeg har ikke glømt start, men jeg tror at de får seg en kraftig nedur neste sesong, og at den nedturen allerede begynner i høst.

VIF
Ellers er det jo ganske komisk å se at VIF-direktør Kjetil Siem fremdeles maner til moderasjon. De har jo selv visst klokskap og moderasjon med å hente spillere som Hoseth og Flo....

Brann
Rødtrøyene har det godt for tiden ettersom både Vollvik og "Hardball" står klar med midler. Men disse midlene vil ikke vare evig, og Vollvik har signalisert at han vil trekke seg ut den dagen Brann vinner det forgjettede seriegullet. Men det bekymrer meg ikke. Med Bjørn Dahl i spissen har Brann full kontroll, og MEGET GOD økonomi. Om Brann skulle vinne serien i år eller om 1 eller 2 år kan vi derfor ikke forvente oss de samme stjernenavnene som Brann har i stallen sin pr. dags dato. Samtidig tror jeg ikke det blir en "krise" den dagen investorene trekker seg. Da vil Brann sannsynligvis kartlegge spillerne enda bedre enn det de gjør i dag for å være sikre på at han er den rette for klubben.

Still større krav
Samtidig bør Brann stille større krav til forsterkningene som kommer utenfor Norges grenser. Når Brann henter en utenlandsk spiller skal han være en stor ressurs for Brann. Være av et slikt kaliber at det er umulig å finne noe lignende her i Norge. Spilleren skal ikke være best i hver kamp, men over tid bør og skal den spilleren være både 1,2 og 3!!! Det er noe f.eks Charlie Miller bør ta innover seg før han begynner å hyle om mer enn 1.5 mill i lønn før bonuser!

Farlig for småklubbene
Tv-avtalen er først og fremst farlig for småklubbene som har mye mindre å rutte med enn de store. Det er de som er i faresjiktet. Det er de som evt. kommer de til å bruke pengene på enda høyere lønninger og spillerkjøp. For de store blir tv-avtalen bare en dråpe i havet.

Da er det kanskje på tide å pakke, og komme seg til helvete vekk!

Sunday, July 17, 2005

Ferie

I hele sommer har klagogsyt ment at ferie bare er for mus og sveklinger. Men jammen meg skal klagogsyt bevilge seg litt sommerferie. Det går nesten på stoltheten løs. Om vi hadde hatt noen, selvfølgelig. Vi vet at du er vant til å få servert dagens visdomsord, men nå blir det en pause på dette helt frem til 30 juli. Ferie skal tross alt være ferie. Ikke har vi så mye visdom å komme med heller. Som vanlig, altså.

Mens klagogsyt befinner seg i barteland skal Brann måle krefter med Birmingham og Molde2 (Molde holder tross alt til i Oslo nå for tiden). Du skal ikke se bort i fra at klagogsyt kanskje blir oppdatert 2-3 ganger i løpet av den såkalte ferien. Ikke det at vi kan love noe selvfølgelig. Noen lesere vil garantert protestere mot denne høyst ufortjente ferien, men de skjønner ingenting. Det gjør klagogsyt. Vi skjønner oss på ganske mye, egentlig. Det synes vi i alle fall selv.

Joda, fornuften vil seire, også hos leserne. De har hatt hele året på å forberede seg. I den grad man kan forberede seg på sånt. Men nå blir det altså en pause på 2 uker.

Klagogsyt ønsker alle en fortsatt god sommer, og er klar igjen med nye visdomsord 30 juli.

Saturday, July 16, 2005

NISO slår til igjen

Nettavisen har i dag en artikkel om at det blir flere og flere arbeidsledige fotballspillere i Europa. I den forbindelese har de tatt en prat med forbundsleser Silje Johannesen i NISO. Hun mener at klubbene må bli flinkere til å legge forholdene til rette for utdanning. Pisspreik og atter pisspreik.

Utdanning? Sorry, ikke interessert
Dette har blitt forsøkt før, med det utfallet at bare 1-2 spillere har orket å gjøre noe relatert til utdanning etter trening. Klubbene har lenge prøvd å fått til noe, men alle signalene de har fått viser liten eller ingen interesse for slikt i spillergruppene. Helt personlig gleder jeg meg til den dagen vi får høre om en fotballspiller, i Norge, som går ut i media og kommer med sin rørende historie om at han ikke får jobb. Det er jo så rart. Han greide jo tross alt å fullføre 1. klasse på vgs før han droppet ut...For deretter å komme med et lyskespark til klubbene han har vært i for ikke å legge forholdene til rette.

Ikke alle kan bli "eksperter"
Allerede i dag oversvømmes markedet av eks-spillere som plutselig er blitt såkalte "fotballeksperter" i media. Men slettes ikke alle kan bli det. Ikke alle er Skeidar-arving heller, derfor er det absolutt en god idè å ta utdanning mer alvorlig om de faktisk ikke vil ende opp arb.ledig etter endt karriere. Men vil de ikke, så vil de ikke. Fair enough, men da skal vi faen ikke høre på den gnålingen når de står der som32-åring uten fotballkontrakt eller en vanlig jobb

Friday, July 15, 2005

Velkommen til agurknytt

På grunn av at nettproblemer kommer dagens oppdatering fra klagogsyt først nå. Men bedre sent enn aldri!

Det er helg, ferie og bare agurknyheter.

Jet-Cup og Budweis Cup
Brann sine juniorgutter har overasket stort i Jet-Cup, og gått helt til semifinalen. Klagogsyt gratulerer, og lurer på hvorfor Brann ikke stilte med et jr-lag i årets NM-cup for juniorer. Brann møter Start, mens den andre semifinalen inneholder Odd og Kongsvinger. Ellers er det med sorg og smerte jeg registrerer at Kil/Hemne sitt meget lovende jr-lag har vunnet Budweis Cup (som foregår utenfor Praha), etter å ha slått Tromsø (1-0) i finalen. Forhåpentligvis lukker RBK øyne og øre for disse talentene. Klagogsyt gratulerer Brann med avansement i Jet-Cup, og ønsker lykke til i semifinalen mot Start. Gratulasjoner sendes også til Kil/Hemne som ser ut til å ha en meget spennende årgang på gang.

1 uke igjen
Nedtellingen er i gang, og det er kun 1 uke igjen til Tippeligaen starter igjen. 23 juli er det Molde og Brann som får "æren" med å sparke det hele i gang. Kampen går neste lørdag kl. 16:00. For de som er desperate etter å se skadevraket "Ludde" går treningskampen mot Birmingham om 3 dager.

10.000
N(ø)FF kan melde om at etter halvspilt eliteserie er snittet på 9485. Mao. nærmer snittet seg det magiske tallet 10.000. Hovedpunktene for denne økningen skal, i følge NFF, være :

  • Fem byer kjemper om gullet
  • Utbygging av stadioner
  • Økende medieinteresse
  • Nye fotballbinger og kunstgressbaner

Akkurat i dette øyeblikk går Queen på scenen i Hyde Park foran 75.000 tilskuere, og der skulle jeg vært. Men neida, konserten som skulle ha gått 8 juli, ble utsatt med en uke p.g.a terrorbombene i London. Dermed skal resten av kvelden gå med til å høre konserten via den britiske kanalen Capitol Gold, og ellers irritere meg grønn over at jeg ikke er tilstede.

Thursday, July 14, 2005

Nye Brann Stadion

I dagens utgave av BA skryter Brann av at Brann Stadion skal bli en gullgruve nå som de skal bygge nye Brann Stadion. Noe de bør ta med i regnestykket er fra at fra og med etter sesongslutt og til sommer/høst 2008 vil Brann Stadion være en byggeplass. Dette medfører redusert kapasitet og reduserte inntekter på publikumssiden. I tillegg er det kanskje lurt å huske på at Brann Stadion ligger på en myr, slik at byggingen ikke blir XX-antall mill. dyrere enn planlagt...

180 mill?!
Om vi skal stole på BA er totalkostnaden stipulert til rundt 180 millioner kroner. Dette høres fantastisk lite ut. Som de fleste er klar over er det dyrere å "pusse opp" noe gammelt enn å kjøpe, eller i dette tilfelle, bygge nytt. Lerkendal ble utbygd på samme måte som Brann nå skal, og totalkostnaden kom på hele 335 millioner. Det er 155 mill mer enn det Brann tror det koster å bygge nye Brann Stadion...

Stolper
Nye Lerkendal sine tribunetak støttes opp av 3-4 søyler på hver tribune. Brann har tenkt å få til et tribunetak med søylefri konstruksjon...Det interessante er at sistnevnte løsning er dyrere, men på en eller annen måte skal Brann likevel greie å bygge billigere og bedre enn det trønderne greide...

VIP
Men Brann skal få rett i en ting. På grunn av nye, større og bedre VIP-lokaler vil inntektene på VIP-siden øke med fantastiske summer. I år tjener Brann rundt 4-5 mill på sitt VIP-tilbud. Når nye Brann Stadion er på plass regner jeg med at inntektene vil ligge på mellom 20 og 25 millioner.

Wednesday, July 13, 2005

Sponsorer

I vår skrev sønnen til fotballdirektøren i Rosenborg, Nils Georg Skutle, en masteroppgave om å ta vare på fotballsupportere. Målet er å tjene mer penger på klubbens trofaste "kunder". Nils Georg Sunde har brukt Rosenborg som grunnlag for masteroppgaven. Temaet i oppgaven er hvordan CRM (customer relationship management) kan brukes mot klubbens supportere.

Lojale supportere
Skutle forklarer at fotballsupportere er veldig spesielle med tanke på lojalitet. I fremtiden gjelder det å ta vare på dem på en måte som gjør at de blir gode kunder for klubben og sponsorene. I første omgang dreier det seg om å gi supporterne et bedre servicetilbud, mens på sikt skal fordelskort og tilbud fra sponsorere bli en del av tilbudet (kilde : Dagens Næringsliv)

Nærere forhold
Slik som jeg forstår det er dette en finere måte å si at det må kapitaliseres grovt på fansens lojalitet. Om den påstanden blir rettet til Skutle jr kommer han garantert med pisspreik om at det slettes ikke er slik. Men at dette vil styrke forholdet mellom klubb og supporter.

Se for deg dette : Neste

Neste år får alle som har sesongkort et tilbud å skifte bak til Sparebanken Vest, og de som gjør det får et bankkort med Brann-logoen på. Dette vil absolutt ikke styrke mitt forhold til Brann (eller sponsorene). Et slikt tilbud gjør de ikke bare for å være snill. Verdien for en sponsor er ikke å gi kundene et godt tilbud. Verdiene til en sponsor er å vise logoen sin for hele Norge hver søndag. Med et slikt prosjekt vil de også vise seg frem i "hverdagen" for å flå supporterne litt mer. Samtidig får nok Brann noen prosenter av en evt. fortjeneste.

Utenlandsk hovedsponsor
Om 1 år går avtalen med Sparebanken Vest ut (tror jeg). Da forlanger jeg at Kristian Jæger kommer opp med en GOD avtale for Brann vedr. klubbens hovedsponsor. Brann har forbedret merkenavnet sitt med mange hundre prosent på bare 2-3 år, og vil sannsynligvis være kvalifisert for UEFA-cup hvert år om den sportslige fremgangen fortsetter. Dermed må det være interessant å se lenger ut enn til Jægers nesetipp. For en sponsor som ikke har ett kjent merkenavn i norge så kan det være god butikk å betale for synlighet på drakten, noe som gjør merket "gjenkjennbart" hos forbrukerne. Det er også et pluss at det er mye mer penger å hente her enn f.eks fra Sparebanken Vest eller Chess.

Jæger
Sponsoransvarlig i Brann plikter å gjøre sitt ytterste for å oppnå så mye som mulig iforhold til den faktiske verdien til klubben som objekt. Greier denne ikke det, er han/hun ikke skikket til jobben sin. Sponsoransvarlig skal ikke sitte og sile firmaer etter postnummer, men etter hva de er villige til å tilby for produktet Brann. Dessverre er jeg bombesikker på at Brann og Jæger kommer til å sile firmaer etter postnummer. Dermed overasker det meg ikke om om de skriver en ny avtale med Sparebanken Vest evt. Chess. Samtidig regner jeg med at Brann/Jæger er såpass dumsnill at de vil gi rabatter. "Ja, dere har vært snille...Da gir vi dere 3 mill i rabatt pr. år". La oss f.eks si at neste år hovedsponsoren til Brann bør betale 10 mill pr. år. Om de da skriver en treårsavtale "mister" Brann 9 millioner som følge at (evt) inkompetanse i administrasjonen.

Vollvik
Med tanke på at Brann har Idar Vollvik med på laget bør de lære litt fra han om hvordan de kan jobbe med å "merkevarebygge" Brann som sponsorvare. Men det mangler mye kunnskaper, og sansynligvis VILJE i klubben. Dermed forventer jeg null bedring.

Store vektmuligheter
Om Brann nå fortsetter å være et STABILT topplag er det et utrolig stort vekstpotensial i det internasjonale og nasjonale sponsormarkedet. Med jevnlig deltakelse i e-cup er mulighetene for å få med større selskaper med på laget store. Spørsmålet er om Brann og Jæger er såpass framtidsrettet at de ser dette potensialet. Jeg har mine tvil....

Tuesday, July 12, 2005

Sportsjournalistikk og jr

Jeg er drittlei av å lese om smykkene til John Carew og Kvisvik/Karadas sine veddemål. Norsk sportsjournalistikk har utviklet seg til å bli utrolig tabloid. Det gjør at vi som vil lese om de viktigste tingene i fotballen som spillet, følelsene og pengene må lete forgjeves.

I dagens sportsjournalistikk er det viktigste å drive idoldyrking. Et godt eksempel på dette er Krstoffer Hæstad. Sportsbilagene til Dagbladet og VG er perfekt for deg som synes det er for lite bilder her på klagogsyt.

Dagens Næringsliv
Men visse unntak finnes. På lørdag hadde Dagens Næringsliv en dyptpløyende artikkel om Rune Hauge og hvordan han fikk hele 100 mill fra den omstridte tv-avtalen.

Internett
Men de beste informasjonskildene er fansidene. B.l.a er oddrane.no, vpn.no, stabaek.no, rbkweb.com og kjernen.no glimrende nettsider. De fleste artiklene er kommentarer eller repotasjer, og det skrives grundig og engasjerende om hva som skjer i og rundt sin egen klubb. Disse nettsidene holder en kvalitet på sportsjournalistikk som er hinsides (positivt ment) alt annet.

Jet-cup
Litt overaskende vant Brann sin første kamp i Jet-Cup. Rosenborg ble slått 2-0. Kanskje dette kommer av at Brann stiller med et tilnærmet juniorlag på Brann2. Tidvis stiller Brann med et rent juniorlag, og som en følge av dette har det naturligvis buttet litt i mot. Men dermed er de nok bedre rustet enn andre jr-lag, siden de har kamper med høyere kvalitet. Med for mange a-lags spillere på Brann2 blir laget dødt, forutsigbart og kjedelig. Dette er nok et dilemma for Mjelde/Steffensen. Skal vi få gi denne unggutten spilletid i 2 div, eller bruke denne kampen til å trene opp de to a-lags spillerne som har vært ute med skade?

Gull
Forhåpentligvis begynner det å gro i jr-stallen...det trengs! Ikke et ondt ord om Brann sine forsterkninger, men klarer Brann å legge stein på stein for fremtiden? Klarer Brann samtidig å bygge opp stammen av det laget som skal ta seriegull om 4-5 år?

Monday, July 11, 2005

** London **

Etter å ha vært i London fra torsdag til i dag (mandag) er dette en langweekend jeg aldri vil glemme.

Både jeg og Audun (som var med meg) er tilbake igjen i Norge uskadet, men med veldig, veldig mange minner....

Ellers går tankene mine til ofrene, familiene deres, de som fremdeles leter etter savnede venner/familie, ambulansepersonalet, politiet og til alle de sivile som ga hjelp på en eller annen måte.

Wednesday, July 06, 2005

Agurknyheter

Hva er det som skuer mine øyne? Klagogsyt har ikke tatt ferie, men leverer fantastiske skråblikk på fotballen hver dag! Ferier er for pyser og mammadalter....

Ferie
Men jammen meg blir ikke klagogsyt pyser. I morgen går nemlig turen til London. Siden fotballen på øyen har ferie, er det ikke for fotballmessige årsaker turen går over Nordsjøen. Neida...Klagogsyt skal bevilge seg noen musikalske innslag. Det blir Queen i Hyde Park på fredag og REM i Hyde Park dagen etter. Men klagogsyt er tilbake igjen i landet på mandag, og dermed blir det nok oppdateringer igjen allerede på tirsdag.

VIF
VIF regner forøvrig med inntekter på 43 millioner i år. 33 millioner av dette er sponsorpenger. Til sammenligning har Brann sponsorinntekter på i underkant av 25 millioner. Men kjenner vi Jæger rett, påstår nok han at taket er nådd, og at Brann ruler på sponsormarkedet.

Sms
Om Brann, mot formodning, signer noen nye spillere mellom torsdag-mandag, så kan noen av våre trofaste lesere godt sende meg en sms!

Tuesday, July 05, 2005

(Rolling) Stones

Tippeligaens vårsesong er over, og tar nå en pause på 3 uker. Klagogsyt er også i feriemodus, men at pausen blir på hele 3 uker er nok uaktuelt. Vi er tross alt proffe "journalister". Interessant å registrere at SVIKERflo faktisk får en lønn på 5.5 mill før bonuser. Snakk om å ha kjøpt Mika Kottila (pus, pus, hvor er du?) i sekken!

Steiner
I Brann snakkes det om å bygge stein på stein. Men foreløpig har det ikke blitt bygd så mye av Mjelde. Det eneste tegnet vi kan se på bygging er den store sandhaugen som er fin-fint plassert i klokkesvingen. I Rosenborg har de også begynt å snakke om steiner. Der oppe snakker de om at hver stein skal snus i jakten på ny suksess. Vi i klagogsyt tviler på om dette blir en vinnerformel. Hver gang vi har snudd steiner, så har vi kun blitt premiert med å finne biller, meitemark og andre koselige skapninger. Men Trønderne håper nok å finne Knut Torbjørn Eggen under en av steinene. Med tanke på at Knut Torbjørn har samme kroppsbygning som sin far, så må de nok lete under en stor kampestein for å finne han.

Enda mer om steiner
Samtidig kan det virke som om de fleste av RBK-spillerne allerede vet hvordan det er å ligge under en stein. Etter cupkampen mot Hønefoss la de seg nemlig flate. I og med at de brukte ordet flate må vi anta at de la seg ned for deretter å få en megastor stein over seg. Men i og med at RBK nå snur hver stein, så kan det jo være de finner noe av interesse der...(næmen, heisann Ødegaard...er det her du ligger).

Monday, July 04, 2005

SVIKERflo

Tore Andre flo er gått til VIF. Det betyr at han kommer til Brann Stadion 31 juli. Dermed skal endelig fyren få høre hva vi syns om svinet. Det han gjorde mot klubben i '97 er fremdeles ikke glemt!!! Om han vil gjøre opp for seg kan han betale Brann 20-30 millioner.

Sunday, July 03, 2005

Data vs Brann

Det sytes til stadighet om at den nye generasjonen ikke er ute og leker, men bare sitter inne og spiller seg frem til fedme, latskap og asosiale tendenser. Det snakkes om virkelighetsflukt, og at barna har godt av å komme seg ut i naturen mer.

Gå på Brannkamp, lille venn
Derfor velger noen foreldre å sende podene sine på Brannkamp. Da får de være sosiale sammen med 12-13.000 andre, og samtidig komme ut i frisk luft. Men hva er logikken med å sitte inne og spille, surfe etc fremfor å være sammen med mange tusen brøleaper?
Det skal klagogsyt ta en aldri så liten kikk på.

Startfasen
Allerede i startfasen er det en slående faktor som går i favør av å være inne og sitte foran datadyret, nemlig tilgjengelighet. For å spille eller surfe på nettet trenger du ikke en gang gå ut av stolen om du har en trådløs mus/keyboard. Skal du derimot på fotballkamp må du løfte på den overvektige rumpen din, og komme deg ut av døren. Men hva hvis det regner? Det er vel ikke fristende å gå på kamp om det regner?

Singing in the rain
Når du endelig har fått flesket ditt ut døren åpenbarer nok en svakhet seg, nemlig Brann. De er dårlig. Det er jo ikke fristende å se på noen ungdommer som bare mangler en rød nese for å fremstå som komplette klovner, og samtidig får de millionbeløp for å drite seg ut hver jævla gang.

Nederlaget
Det er likevel ikke dette som blir det avgjørende nederlaget. Neida, det er etter kampen. Da er du sur og lei for at Brann aldri innfrir, og dette gjør at du er i dårlig humør til langt ut på mandagen. Slaget er derfor avgjort før det faktisk har startet : Hva vil du helst gjøre? La deg underholde av heselige drittunger som ikke gjør noe ut av seg, og samtidig må du betale for dritten. Eller vil du være hjemme og kose deg foran datamaskinen med et kult spill?

Sorry SK Brann, du taper denne runden. Det som står klart for oss, er at Brann må bli mangfoldige nivå bedre om vi skal rettferdiggjøre å dytte ungene våre til dere.

Løvene

Løv-Ham heter et totalt ukjent lag som for tiden spiller i 1. divisjon. De er nyopprykket, og det ser ut til at de rykker rett ned igjen.

Elendig talentutvikling i Bergen
Løv-Ham viser nok en gang at Bergen rett og slett ikke har gode talenter. Det gjøres en skammelig dårlig jobb i Bergen med å få frem nye talenter. Hver gang et lag fra Bergen er oppe i vår nest øverste divisjon er det på hodet ned igjen. Slik som situasjonen er nå finnes det kun 1 lag i Bergen, og det er Brann. De resterende lagene er rett og slett boss, noe som er utrolig trist. Dermed ser vi også at eksponeringen av bergenske talenter til andre "store" klubber har stagnert. Som en konsekvens av dette kan selvsagt Bergen se langt etter en bergenser på landslaget.

Hva med Brann?
Fra tid til annen tropper en lokal trener opp i BA/BT og forlanger at Brann skal gjøre noe. Med den posisjonen Brann har, så kan de ikke risikere å prøve og feile med talenter. Både Bergen og Brann forlanger resultater, derfor hentes det etablerte spillere utenfor Bergen. Konsekvensen av disse kravene er selvsagt at Brann neglisjerer eventuelle talenter i sin egen region. Disse pleier forøvrig å bli snappet opp av klubber som Viking, Bryne og Sogndal.

Avdankete Brannspillere
Løv-Ham har som mange andre klubber her i byen sin kvote av avdankete Brannspillere. Hos "løvene" finner vi blant annet Erik Mjelde og Martin Hollund. De har også fått en nyervervelse, nemlig Vegard Landro fra Kongsvinger. Mange vil nok huske Vegard Landro fra 2002 sesongen.

Ikke Brann sin jobb
Fotball-Bergen må skjønne at det ikke er Brann sin jobb å få frem talenter, det må de "små" klubbene greie seg selv. I andre steder i landet går dette helt greit. Både Skeid og Strindheim gjør en glimrende jobb på dette området. Som en kuriositet kan klagogsyt nevne at Daniel Braathen og Daniel Fredheim Holm var med å tape 0-10 for Brann sitt jr-lag i NM-cupen for juniorer i 2002.

Dette her skulle egentlig handle om Løv-Ham, men det ble visst en blanding av Løv-Ham og manglende talentutvikling i Bergen....Sånn kan det gå.

Friday, July 01, 2005

Likvider fjortissene i BBB!

I disse dager det trivelig å konstatere at Brann er kvitt stempelet som en klubb med uendelige intriger og andre utenomsportslige skandaler. For tiden er det selvsagt Rosenborg som er i medias søkelys. Brann har vært under samme press som RBK settes under nå, og derfor er det overaskende og trist at noen fjortissidioter bare må gå inn på de forskjellige debattforumene til Rosenborg/Kjernen å slenge dritt.

Barnslig
Men mer er det kanskje ikke å vente. Supporterkulturen her i Bergen er på utrolig barnslig nivå. De som sier at Brann har Norges beste supportere tar så grusomt feil. BBB kommer faktisk bak både Klanen, Kanari-fansen, Kjernen, Stormen og Oddrane.

Fotballpuben har en viktig rolle i samfunnet
For de stakkars bortesupporterne som lader oppt til kampen på fotballpuben er det så å si umulig å ha en seriøs diskusjon med noen av de såkalte Brannsupporterne. iq-nivået er på et skremmende lavt nivå. Det morsomste de vet er å gå inn på andre sine forum å slenge dritt, virkelig morsomt altså...Fotballpuben har dog en fin rolle i samfunnet. Det er samlingsstedet for noen av de mest hjernedøde personene i Bergen og omegn.

BBB-forumet tar førsteplassen
Som sagt hundre ganger før : Ingen fryd er som skadefryd, men det er mye mer fornøyelig å lese hva lagets egne supportere mener, enn at supportere fra en konkurrende klubb blander seg inn og gjør diskusjonen total useriøs. Fjortissene på Store Stå må bare holde seg unna andre sine diskusjonsforumer, og holde seg til sitt eget patetiske diskusjonsforum. Jeg trodde aldri at et forum skulle slå Vg-Nett ned i buksene, men BBB sitt forum tar en soleklar førsteplass. Et verre forum skal du lete lenge etter.

Dum - Dummere - Geir

Da er det faen meg gjort! Flytur til Brann-FFK 29/8 er bestilt. Kommer hit 17:15. Reiser igjen 22:35! Nåde Brann om de taper!!!!!!!!!

Krisen i Trondheim

Etter gårsdagens cupbombe blir det veldig, veldig interessant å se hva Rosenborg foretar seg. Om de bestemmer seg for å sparke "Perry" blir det hele tragikomisk. Det er liksom vanlig det, tro at alt skal bli så mye lettere med å sparke treneren. Men når de som faktisk spiller er Norges best betalte fotballspillere bare går rundt og dasser bør dette få konsekvenser for noen helt andre enn KUN Hansen.

RBK = Brann
Om Rosenborg velger den enkleste (og mest latterlige) løsningen, altså å sparke Per Joar Hansen tør jeg påstå at Rosenborg, slik de fremstår i dag, er en kopi av "gamle" Brann. Der i gården valgte de også den enkleste løsningen, nemlig å sparke treneren. Den største feilen Brann noen gang har gjort er å sparke Hallvar Thoresen. I ettertid har det komt frem at det var spillere som Trond Egil Soltvedt, Frank Strandli og Inge Ludvigsen som skulle fått "en kule i hodet". Veldig trist, med tanke på at Hallvar faktisk var på vei til å bygge oppnoe stort av talentene i Brann. Det er takket være Hallvar at Roger Helland, Lars Bakkerud og Claus Lundekvam ble/er det de er.

PCS
I Rosenborg har "Perry" gitt stortalentet Per Ciljan Skjelbred sjansen, og fremstår som Rosenborgs lyse fremtid. Ingen andre, verken Eggen senior, Hareide eller Ola by turde å gi ungdommen en sjanse. Mens vi er innpå Ola, så er det nok først nå RBK skjønner hvilken tabbe de gjorde med å sparke Ola. Han er forøvrig fint forankret som en av nyhetsdirektørene i NRK, og vil neppe komme tilbake.

Nils Arne er "medskyldig"
Det er viktig å få med at Nils Arne Eggen slipper altfor lett unna!! Det var han som skulle startet generasjonsskifte, men det turde/ville han ikke. Den drittjobben ville han overlate til andre, slik at han kunne få et prikkfritt ettermæle. Om Eggen senior hadde hatt baller nok hadde nok RBK ikke vært i det uføre de er i nå.

Ingen fryd er som skadefryd
Etter dette innlegget høres det nesten ut som om jeg har skiftet side, og er trønder, men det er altså feil. Jeg storkoser meg med at RBK er i trøbbel, og håper de blir "i sumpen" i mange år fremover. Men om "Perry" får sparken bør Brann komme på banen! Få vekk Espen Steffensen, og la "Perry" bli assistenttrener i Brann!!!!