Tuesday, July 12, 2005

Sportsjournalistikk og jr

Jeg er drittlei av å lese om smykkene til John Carew og Kvisvik/Karadas sine veddemål. Norsk sportsjournalistikk har utviklet seg til å bli utrolig tabloid. Det gjør at vi som vil lese om de viktigste tingene i fotballen som spillet, følelsene og pengene må lete forgjeves.

I dagens sportsjournalistikk er det viktigste å drive idoldyrking. Et godt eksempel på dette er Krstoffer Hæstad. Sportsbilagene til Dagbladet og VG er perfekt for deg som synes det er for lite bilder her på klagogsyt.

Dagens Næringsliv
Men visse unntak finnes. På lørdag hadde Dagens Næringsliv en dyptpløyende artikkel om Rune Hauge og hvordan han fikk hele 100 mill fra den omstridte tv-avtalen.

Internett
Men de beste informasjonskildene er fansidene. B.l.a er oddrane.no, vpn.no, stabaek.no, rbkweb.com og kjernen.no glimrende nettsider. De fleste artiklene er kommentarer eller repotasjer, og det skrives grundig og engasjerende om hva som skjer i og rundt sin egen klubb. Disse nettsidene holder en kvalitet på sportsjournalistikk som er hinsides (positivt ment) alt annet.

Jet-cup
Litt overaskende vant Brann sin første kamp i Jet-Cup. Rosenborg ble slått 2-0. Kanskje dette kommer av at Brann stiller med et tilnærmet juniorlag på Brann2. Tidvis stiller Brann med et rent juniorlag, og som en følge av dette har det naturligvis buttet litt i mot. Men dermed er de nok bedre rustet enn andre jr-lag, siden de har kamper med høyere kvalitet. Med for mange a-lags spillere på Brann2 blir laget dødt, forutsigbart og kjedelig. Dette er nok et dilemma for Mjelde/Steffensen. Skal vi få gi denne unggutten spilletid i 2 div, eller bruke denne kampen til å trene opp de to a-lags spillerne som har vært ute med skade?

Gull
Forhåpentligvis begynner det å gro i jr-stallen...det trengs! Ikke et ondt ord om Brann sine forsterkninger, men klarer Brann å legge stein på stein for fremtiden? Klarer Brann samtidig å bygge opp stammen av det laget som skal ta seriegull om 4-5 år?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home