Sunday, July 03, 2005

Løvene

Løv-Ham heter et totalt ukjent lag som for tiden spiller i 1. divisjon. De er nyopprykket, og det ser ut til at de rykker rett ned igjen.

Elendig talentutvikling i Bergen
Løv-Ham viser nok en gang at Bergen rett og slett ikke har gode talenter. Det gjøres en skammelig dårlig jobb i Bergen med å få frem nye talenter. Hver gang et lag fra Bergen er oppe i vår nest øverste divisjon er det på hodet ned igjen. Slik som situasjonen er nå finnes det kun 1 lag i Bergen, og det er Brann. De resterende lagene er rett og slett boss, noe som er utrolig trist. Dermed ser vi også at eksponeringen av bergenske talenter til andre "store" klubber har stagnert. Som en konsekvens av dette kan selvsagt Bergen se langt etter en bergenser på landslaget.

Hva med Brann?
Fra tid til annen tropper en lokal trener opp i BA/BT og forlanger at Brann skal gjøre noe. Med den posisjonen Brann har, så kan de ikke risikere å prøve og feile med talenter. Både Bergen og Brann forlanger resultater, derfor hentes det etablerte spillere utenfor Bergen. Konsekvensen av disse kravene er selvsagt at Brann neglisjerer eventuelle talenter i sin egen region. Disse pleier forøvrig å bli snappet opp av klubber som Viking, Bryne og Sogndal.

Avdankete Brannspillere
Løv-Ham har som mange andre klubber her i byen sin kvote av avdankete Brannspillere. Hos "løvene" finner vi blant annet Erik Mjelde og Martin Hollund. De har også fått en nyervervelse, nemlig Vegard Landro fra Kongsvinger. Mange vil nok huske Vegard Landro fra 2002 sesongen.

Ikke Brann sin jobb
Fotball-Bergen må skjønne at det ikke er Brann sin jobb å få frem talenter, det må de "små" klubbene greie seg selv. I andre steder i landet går dette helt greit. Både Skeid og Strindheim gjør en glimrende jobb på dette området. Som en kuriositet kan klagogsyt nevne at Daniel Braathen og Daniel Fredheim Holm var med å tape 0-10 for Brann sitt jr-lag i NM-cupen for juniorer i 2002.

Dette her skulle egentlig handle om Løv-Ham, men det ble visst en blanding av Løv-Ham og manglende talentutvikling i Bergen....Sånn kan det gå.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home