Friday, April 27, 2012

Norsk Toppfotball, NFF og TV2 slår til...igjen!


Norges Fotballforbund og Tippeligaeklubbene har foran sesongen pekt på forskjellige årsaker på hvorfor fotball-Norge opplever en tilskuersvikt. Men kanskje det er på tide å se seg selv i speilet. Nå er Brann - Fredrikstad flyttet for andre gang! Det samme skjedde i fjor med f.eks Sarpsborg - Brann. Mange faste stadiongjengere legger sine planer i forhold til andre fritidsaktiviteter og familien i forhold til terminlisten til Brann. Man venter på at tv-kampene skal komme, og planlegger deretter. Når så dere i samarbeid med klubbene og media greier å flytte ting NOK EN GANG gjør det ting komplisert for å si det mildt! 

Undertegnede bor i Oslo, har hatt sesongkort på Brann Stadion siden 1996,  og pendler "hem" med fly til nesten hver Brann-kamp. Når kampen flyttes for andre gang skaper det konsekvenser både både for økonomien, jobb og fritid. Det aktørene i norsk fotball gjør er at man aldri kan føle seg sikker på når kampene går! Som en konsekvens av dette må man selvsagt vurdere opp om det er verdt alt strevet ettersom man ikke kan føle seg trygg på at kampene blir spilt når de blir flyttet en gang.  

Så det er på tide å slutte å skylde på all slags andre faktorer for tilskuersvikten! Forutsigbarhet er et nøkkelord her som INGEN av aktørene i Norsk Fotball tydeligvis skjønner! 6-ukers forslaget for beramming av kamper ble nedstemt på fotballtinget, men i den nye medieavtalen blir mandagskampen (heldigvis) historie. Det hjelper lite når idiotenefortsetter i samme spor som i fjor! 

 Det samme skjedde i fjor (ref Sarpsborg-Brann), og det ble tatt opp. Aktørene lovet da bot og bedring. Dermed er man møkklei av og måtte bestille nye flybilletter og legge om jobb- og fritidsplaner. Til slutt ender det med at man gir blaffen, og (kanskje) nøyer seg med å se kampene på tv eller via internett, og det kan de innvolverte takke seg selv for! 

3 Comments:

At 4:34 pm, Anonymous Anonymous said...

Ahh, fantastisk å ha deg tilbake.
Skriv mer, Geir!

 
At 9:45 am, Anonymous Anonymous said...

EN kamp igjen av sesongen. Laget kan rykke ned. VI VIL HA KLAGING! VI VIL HA SYTING! Gi oss en analyse!

 
At 9:34 pm, Anonymous Anonymous said...

Nedrykk. Nå MÅ det bli klaging.

 

Post a Comment

<< Home