Thursday, September 25, 2008

Etter Brann - Deportivo La Coruna

Etter Einarson/Austin sin enorme opptreden på midtbanen igår, kan man i hvert fall lære en ting; Eirik Bakke kan ta seg fri frem til Austin forsvinner neste vår. Det jeg har sett av Bakke i år har ikke vært en kaptein verdig. Ok i medgang, det skal han ha, men når det har buttet imot, har Bakke vært blant de første kortene i korthuset til å gi etter.

Rudy Austin er et funn! Han ligger trolig halvannet nivå over Brannspillerne i alle spillets faser. Mest imponert er jeg over hans ro med ball offensivt, samt hans fantastiske evne til å drepe motstandernes overganger uten å måtte ty til (altfor) ulovlige midler.

Gylfi Einarson fremstod i går som den nye lederen på midtbanen. Midtpunktet. Sjefen. Hvis det var noen som ikke jobbet, fortalte han dem om skapet. Den samme tendensen så vi mot Viking, og det var ikke tilfeldig at det til slutt var han som fikk hull på byllen i den kampen.

Hva så med vår kjære Bakke? Jeg falt umiddelbart for hans knalltøffe stil da han kom til Brann. Ingen respekt for noen. Gikk inn med knottene, kom ut med ballen. I år har vi dessverre fått se en annen Bakke. For det første er han ingen ballfordeler. Flink til å slå de helt enkle pasningene på tvers (de som Jaiteh og Solli konsekvent slår feil), men den forløsende offensive pasningen kommer aldri fra han.

Videre virker han rett og slett dårligere trent. Der han i fjor var tett i situasjoner og flink til å vinne ballen på lovlig liv, har han i år stort sett bare laget frispark, riktignok til stor jubel fra tribunen p.g.a. taklingens stygge karakter.

Det mest alvorlige er likevel holdningen hans. Som kaptein skal man lede an - spesielt i motgang. Det har ikke Bakke gjort denne sesongen. Det hele toppet seg med uttalelsene om han ”driter i fansen”. Personlig er jeg ikke typen til å falle for spillere som smisker med egne fans. For min del kan de godt gi faen i alle supporterne så lenge de leverer sitt beste på banen. Bakkes uttalelser kom i en periode der både han og laget han er kaptein for nådde et absolutt bunnivå i sportslige prestasjoner. Ikke en kaptein verdig.

Ettersom Rudy Austin neppe blir Brannspiller, er Brann likevel avhengig av Bakke. Uansett mener jeg at Bakke kan holdes på benken/tribunen ut sesongen slik at han både kan bli 100% skadefri, men også se med egne øyne hvilken innsats og innstilling det forventes av en Brannspiller. Det er nemlig manglende innsats og innstilling fra en rekke spillere som har kostet Brann medaljer i år, og der har dessverre Bakke vært blant spillerne som har sviktet mest.

Skrevet av Erik Bergsland

4 Comments:

At 9:14 am, Anonymous Anonymous said...

Geir... snart på tide med noen oppdateringer? Trenger å lese mer syting her.

mvh Mats (Snublefot)

 
At 4:59 am, Anonymous Anonymous said...

Geeeeir. Ny trener. Vad tycks?

 
At 11:58 am, Anonymous Anonymous said...

Ny sesong. Vi vil ha syting!

 
At 1:58 am, Anonymous Anonymous said...

SYTING TAKK!

 

Post a Comment

<< Home