Sunday, April 13, 2008

Fryd og gammen

Den siste uken har problemer vært et nøkkelord for klubbene Lillestrøm og Rosenborg. Lillestrøm sliter med supporterproblemer og kommunikasjon internt og utad. "Hele Norges" Rosenborg sliter nok en gang sportslig.

Stille før stormen?
I fødebyen for skandaler i fotball-Norge, Bergen, er det forbausende stille. Ikke er det interne stridigheter, og selv med skandaletapet mot Aalesund forrige lørdag er det rolig. Riktignok greide den mye omtalte biljardkulekasteren å skape endel overskrifter. Men Brann greide å sette klubben i et litt penere lys utifra hvor raskt og klart de reagerte på hendelsen.

"Nazister"
Det greide derimot ikke LSK...
Etter bråket på Nadderud tenkte Lillestrøm sannsynligvis, som Brann, at her må vi reagere raskt og effektivt. Men i beste Brann-stil snakket LSK før de tenkte. Høydepunktet kom på torsdag da Frank Grønlund gikk ut i media med påstanden om at at b.l.a ultrasgruppen UFC har en naziideologi. Selv om Grønlund i etterkant gikk ut og beklaget den uttalselsen har skaden allerede skjedd, og Ola Nordmann vil nok sitte igjen med et inntrykk at Kanari-Fansen er en gjeng med nazister.

Problemer, problemer, problemer
Linjen over er stjålet fra gårsdagens artikkel i Dagbladet, signert Morten Pedersen, om tilstanden i Rosenborg . Overskriften summerer greit opp hvordan det står til på Lerkendal.
De sliter sportslig sett. Gårsdagens flaue 1-2 tap mot Fredrikstad hjelper helt sikkert ikke på selvtilliten til de en gang så selvsikre "troillungan". Det siste året har sykemeldinger, sparkinger og assistenter til assistenter vært gjennomgangsmelodien på "Brakka". At de nå, etter en ok innsats i Champions League i vinter, virkelig har begynt å slite sportslig er som en konsekvens av alt det over. Forhåpentligvis vil Erik Hamrèn greie å videreføre denne fine tilstanden som Rosenborg nå befinner seg i.

Skadefryd
Nå tror kanskje mange at klagogsyt skal skrive en forsvarstale for Kanari-fansen eller kanskje komme med trøstende ord til bartemenneskene i Kjernen. Men nei, jeg godter meg!! Etter et tosifret antall år der Brann var den store klovnen i norsk fotball er det godt å se at arvtagerne står i kø. Det er fantastisk å se at både Lillestrøm og Rosenborg greier å lage skandaler både på og utenfor banen. Ingen fryd er som skadefryd, og i disse dager nytes det til fulle.
Kom igjen Grønlund og Skutle!! Mer sirkus til folket!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home