Saturday, July 16, 2005

NISO slår til igjen

Nettavisen har i dag en artikkel om at det blir flere og flere arbeidsledige fotballspillere i Europa. I den forbindelese har de tatt en prat med forbundsleser Silje Johannesen i NISO. Hun mener at klubbene må bli flinkere til å legge forholdene til rette for utdanning. Pisspreik og atter pisspreik.

Utdanning? Sorry, ikke interessert
Dette har blitt forsøkt før, med det utfallet at bare 1-2 spillere har orket å gjøre noe relatert til utdanning etter trening. Klubbene har lenge prøvd å fått til noe, men alle signalene de har fått viser liten eller ingen interesse for slikt i spillergruppene. Helt personlig gleder jeg meg til den dagen vi får høre om en fotballspiller, i Norge, som går ut i media og kommer med sin rørende historie om at han ikke får jobb. Det er jo så rart. Han greide jo tross alt å fullføre 1. klasse på vgs før han droppet ut...For deretter å komme med et lyskespark til klubbene han har vært i for ikke å legge forholdene til rette.

Ikke alle kan bli "eksperter"
Allerede i dag oversvømmes markedet av eks-spillere som plutselig er blitt såkalte "fotballeksperter" i media. Men slettes ikke alle kan bli det. Ikke alle er Skeidar-arving heller, derfor er det absolutt en god idè å ta utdanning mer alvorlig om de faktisk ikke vil ende opp arb.ledig etter endt karriere. Men vil de ikke, så vil de ikke. Fair enough, men da skal vi faen ikke høre på den gnålingen når de står der som32-åring uten fotballkontrakt eller en vanlig jobb

0 Comments:

Post a Comment

<< Home