Monday, July 18, 2005

Hva gjør tv-avtalen med klubenne?

Klagogsyt hadde tenkt å ta ferie, men kommer likevel med dagens visdomsord altfor tidlig på dagen. Klokken er nå 08.06!

I dagens aviser er den svært omtalte tv-avtalen i fokus igjen. Denne gangen lages det et problem av at tv-avtalen ikke brukes til opprusting av anlegg og spillerutvikling. Diverse klubber er livredd for at pengene skal gå til spillerkjøp og lønninger.

Brann sin feil
Ingen sier det direkte, men det er tydelig at mange mener at Brann har en del av skylden. Det mange glemmer er at Brann IKKE brukte sine egne penger på Martin Andresen eller Petter V. Moen. I og med at de andre klubbene i Norge ikke har investorer som Idar Vollvik og gruppen "Hardball" er de naturligvis misunnelige. Dette viser de med å gå ut å hyle om moderasjon etc...
I Norge er det ikke slik at du skal stikke deg ut, som f.eks å ha investorer som hjelper laget ditt. Nope, da kommer janteloven og "du skal ikke tro du er noe" frem med en gang.

En serie i Eliteserien
På en annen side kan jeg forstå småklubbene sine rop om moderasjon. Allerede nå ser vi tegn til at de blir stilt helt i bakleksen, og at det dannes en serie i eliteserien. Den serien jeg tenker på består av Brann, RBK, VIF og kanskje Viking. Etter all sannsynlighet vil disse 4 lagene trone på toppen i Eliteserien i flere år fremover. Dermed blir det ikke mye å kjempe om for de andre. Neida, jeg har ikke glømt start, men jeg tror at de får seg en kraftig nedur neste sesong, og at den nedturen allerede begynner i høst.

VIF
Ellers er det jo ganske komisk å se at VIF-direktør Kjetil Siem fremdeles maner til moderasjon. De har jo selv visst klokskap og moderasjon med å hente spillere som Hoseth og Flo....

Brann
Rødtrøyene har det godt for tiden ettersom både Vollvik og "Hardball" står klar med midler. Men disse midlene vil ikke vare evig, og Vollvik har signalisert at han vil trekke seg ut den dagen Brann vinner det forgjettede seriegullet. Men det bekymrer meg ikke. Med Bjørn Dahl i spissen har Brann full kontroll, og MEGET GOD økonomi. Om Brann skulle vinne serien i år eller om 1 eller 2 år kan vi derfor ikke forvente oss de samme stjernenavnene som Brann har i stallen sin pr. dags dato. Samtidig tror jeg ikke det blir en "krise" den dagen investorene trekker seg. Da vil Brann sannsynligvis kartlegge spillerne enda bedre enn det de gjør i dag for å være sikre på at han er den rette for klubben.

Still større krav
Samtidig bør Brann stille større krav til forsterkningene som kommer utenfor Norges grenser. Når Brann henter en utenlandsk spiller skal han være en stor ressurs for Brann. Være av et slikt kaliber at det er umulig å finne noe lignende her i Norge. Spilleren skal ikke være best i hver kamp, men over tid bør og skal den spilleren være både 1,2 og 3!!! Det er noe f.eks Charlie Miller bør ta innover seg før han begynner å hyle om mer enn 1.5 mill i lønn før bonuser!

Farlig for småklubbene
Tv-avtalen er først og fremst farlig for småklubbene som har mye mindre å rutte med enn de store. Det er de som er i faresjiktet. Det er de som evt. kommer de til å bruke pengene på enda høyere lønninger og spillerkjøp. For de store blir tv-avtalen bare en dråpe i havet.

Da er det kanskje på tide å pakke, og komme seg til helvete vekk!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home