Monday, April 25, 2005

Kuk i helvete

Kuk i helvete! Vekk med hele pakket!!!!! Dra til helvete, Bengt!!

Sunday, April 24, 2005

Hva skjer a?

Jada, så sitter jeg her i på en nettcafè i Oslo. Livet her i Oslo er bra, og undertegnede trives. Morgendagens kamp mot "Gutan" må nok dessverre bli sett på The Champ.

"Dyptpløyende" artikler (...) kommer nok først når jeg kommer hjem for en langhelg. Dvs. vfra 13 til 17 mai.

Wednesday, April 20, 2005

Oslo

"Yours truly" har beveget på seg, og bor nå i Oslo. Internett er vel ikke oppe og går før om en måneds tid, og dermed blir oppdateringene laaaaangt fra like hyppige som før.

Kampen på søndag ble et helvete, og Brann kan bare dra langt til helvete! Forøvrig utmerket Geir seg med å kjøpe barnebillett, og sparte dermed noen kroner.

Thursday, April 14, 2005

Politisk korrekt

I dag har media fråtset i skandalen som skjedde på San Siro. Skuffende (men ikke overaskende) har media vært politisk korrekt, og kalt Interfansen både det ene og det andre.

Media er feig
Merkelig at media ikke går "behind the scenes", og ser på hvorfor det skjedde. Slik som det blir framstilt skulle man tro at blusset kom inn på banen helt plutselig. Per Ravn Omdal messet i kveld om at "Vi må analysere årsaken(e) til det som skjedde". Det er faktisk ingenting å analysere. Det er veldig lett å skjønne hvorfor det skjedde. Media skjønner det kanskje, men i fare for å gi leserne sannheten velger de det som er politisk korrekt. Altså en forvridning av sannheten.

Nei til videodømming
I og med at ingen kritiske spm blir rettet mot dommerne denne gangen heller vil dommerstanden aldri bli bedre. Dommerne vil heller ikke høre snakk om videodømming. Gud forby at noen skal vise at de tok feil! Det er et kjent faktum at vi blir bedre av å erkjenne og lære av feilene våres. Dommerne vil verken erkjenne eller lære noe! Kanskje på tide å sette søkelyset på denne gruppen istedenfor Interfansen?!

Wednesday, April 13, 2005

Sponsorbudsjett

Årets sponsorbudsjett har blitt presentert, og vi kan bare konstatere nok en gang at Brann har en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeldig lang vei å gå. Dette er rett og slett for dårlig. Jada, nye Brann Stadion er ikke ferdig, men for laget med det største potensialet er dette rett og slett for dårlig.

Tallene for de 5 største ser slik ut :

  • Rosenborg 54.9
  • Vålerenga 32. 0
  • Viking 30.2
  • Lillestrøm 26.0
  • Brann 23.5

Det er verdt å merke seg to ting. Brann er bak "små" lag som Viking og LSK. I tillegg har Brann ikke greid å få inn like mye sponsorkroner som de budsjetterte med. De mangler 1.5 mill for å komme i mål. Bra jobbet Kristian!

Skandale

I går var vi vitne til nok en skandale i CL. San Siro ble pepret av bluss og flasker. Jeg skal ikke forsvare at det ble kastet ting inn på banen, men jeg skjønner de jævlig godt.

"Dommeren har alltid rett"
I tillegg blir det hele jævligere når Merk garantert kommer til å komme med tåpelige utsagn som "fra min posisjon så det ut som....." eller "Jeg var sikker i min sak, og er enda sikrere etter at jeg så-tv-bildene". I tillegg vil selvsagt alle dommere gå ut å forsvare Merk å gjøre han (som Frisk) til en martyr. Det er selvsagt synd at ting blir kastet på banen, men det er viktigere å finne grunnen til dette. Om dommerne faktisk hadde hatt øyne hadde denne situasjonen (og den med Anders Frisk i Roma) aldri oppstått. Men av sine kollegaer får de aldri kritikk eller råd slik at de kan bli bedre. Neida, i dommerkretser jubles det heller, og kollegaer kommer med utsagn som "Bra dømt". Hvordan kan dommerstanden bli bedre når dommerne selv ikke er villig til å se eller innrømme egne feil? Det må bli slutt på denne idiotiske vinklingen at alt er tilskuerne og Mourinho sin feil. Dommerne har en jobb å høre, og gang på gang gjør de faktisk jobben helt feil! I arbeidslivet ville slike feil gjort at de hadde fått en advarsel (evt sparken). I fotballens verden får de heller ros...(og mer lønn)

UEFA er feig
I skrivende stund er det ikke bestemt hva slags sanksjoner Inter får. Men UEFA er en feig organisasjon, og vil derfor ikke ikke ramme en storklubb som Inter spesielt hardt. Mitt tips er at de får en saftig bot, og må spille 2-3 kamper for lukkede dører. Men om dette f.eks hadde vært en liten klubb, som RBK, hadde saken vært en helt annen. Da er jeg sikker på at "troillungan" hadde fått en saftig bot, og blitt utestengt fra e-cup spill i 1-2 sesonger!

Tuesday, April 12, 2005

Ooops I did it again

Hva snakker jeg om? Nei, ikke Britney. Men selvsagt Brann. Hva har Brann gjort denne gangen? Jo, nok en gang skremt vekk en haug med tilskuere. På kampdagen hevdet brann.no at Brann - Molde så å si var utsolgt. Det er bare 300 sitteplasser igjen meldte Brann, og bare 2000 billetter igjen totalt.

Hvor mange tilskuere kom det?
Knappe 14.000. Det betyr faktisk at Brann hadde 3500 billetter igjen, og det er veldig langt fra fullsatt. Men sdette er Brann i et nøtteskall. De har gjort slik i mange år, og vil fortsette å gjøre det igjen. Det er tydeligvis et mål å tjene minst mulig både på publikum og sponsoravtaler.

En totalopplevelse

I sin tid som formann i Brann snakket Harry Herstad om at vi som kom på stadion ikke bare skulle få se en fotball, men få en totalopplevelse. Kampen i seg selv skulle bare være en bonus i forhold til alt det andre gøye du fikk oppleve med å gå på stadion

Høytalere
Som endel av denne nye totalopplevelsen kjøpte Harry Herstad nye høytalere for 3 mill (som Brann ikke hadde).

GullBrann
En annen del av totalopplevelsen er å få se maskoten GullBrann. I sin tid var det en maskot for DNB når de var hovedsponsor for Brann, men har i de senere år beklagevis blitt overtatt av Brann. GullBrann er harry og patetisk! Få faenskapen vekk!!

Jæger
Om Kristian Jæger hadde konsentrert seg om å få i havn gode sponsoravtaler istedenfor å finne på idiotisk pauseunderholdning hadde Brann kanskje fått gode sponsoravtaler! Har aldri skjønt det der mer at selv sponsorene på død og liv må være lokale. Ser for meg Vodaphone tropper opp på Old Trafford og må gå hjem med uforretta sak fordi en representant i styret er hovedaksjonær i Manchester Lokaltelefonselskap AS, som imidlertid bare kunne hoste opp en tiendedel av beløpet til Vodaphone.

Selge Brann utover Bergen
Driftingen av fotballklubbene (minus Brann) er etterhvert blitt proff. Utfordringen er å selge Brann utenfor Bergen. Det er det folk med kompetanse i merkevarebygging som kan hjelpe til med. Om Brann bare skal selge seg selv i sin egen lille fiskerlandsby kommer flere lag enn bare VIF, RBK og FFK til å være foran Brann på sponsorsiden.

Monday, April 11, 2005

Før Brann - Molde

"I dag er dagen kommet som vi har ventet på"...synger Dennis Reksten. Og i dag er virkelig dagen kommet. Det er seriestart, alle hjerter gleder seg.

Om drømmen om gull skal leve er Molde et lag Brann bør og skal slå. Det er så enkelt. Alt annet enn seier vil bli sett på som en skuffelse.

Johan
Opdal er ennå ikke frisk, og dermed er det Johan Torbjørnsen som skal være sisteskanse. Jeg har sett Johan endel på Brann2, og må si at jeg ikke har problemer med at han står i mål. Faktisk tror jeg alle som ikke har sett han på Brann2 vil bli positivt overasket. Johan har endel å gå på rent fysisk, og har dermed ikke feltarbeid som sin sterkeste side. Ellers er Johan veldig god med beina. Noe av grunnen er at han først havnet i mål som guttespiller.

Andresen
Ellers er det en komplett skandale at Andresen starter istedenfor Miller. Brigdespilleren er blitt hauset opp til tusen, og holder pr. dags dato ikke mål. Om steinbyggeren absolutt må bruke han hadde jeg heller sett at Miller hadde fått 60 min, og så kunne brigdespilleren komt innpå.

Sunday, April 10, 2005

Vi er i gang...

VIF taper og RBK avgir poeng mot dumpekandidat AAFK. Hvilken herlig søndagskveld!!

Dommerne tar endelig Hoftun sine tjuvtriks, og naturligvis er RBK i harnisk. Dette har jo aldri skjedd før? Det er uvant både for de og oss at RBK ikke får noe gratis. Dermed er det selvsagt naturlig å protestere, og kalle det en dommerskandale.

Friday, April 08, 2005

Bergen kommune

I dagens to lokalaviser får NFF masse ufortjent pepper. At Brann måtte ha et politisk vedtak innen 1. april har jo vært kjent i mer enn 1. år, og dermed er det Bergen Kommune som må få fingeren ut av fålet. Det kan som kjent ta sin tid, siden byrådsleder Monica Meland ikke er "keen" på å bygge ut Brann Stadion. Hun vil ha byarena, og det får vi nok...om en 20-30 år.

Bergen kommune er handlingslammet
Men å legge all skyld på NFF selger selvfølgelig flere aviser. Nå får i alle fall kommunen se konsekvensene av å være totalt handlingslammet. Brann får bare slippe drøye 15.000, og om Bergen kommune fortsetter i samme spor blir det hjemmekamper på Viking Stadion i 2006. Det er skuffende at BA og BT ikke ser kritisk på Bergen kommune, men prøver å hisse opp stemningen med å gå løs på NFF.

Bra med press
Personlig syns jeg det er bra at NFF legger press på Brann og resten av klubbene. Om de ikke hadde gjort, så hadde ingenting skjedd med Brann Stadion de neste 10-15 årene. NFF har vært svært tydelige på at det ikke gis dispensasjoner med mindre man har forpliktende vedtak og planer om utbygging. Det har Brann pr i dag ikke! Om kommunen hadde fått fingeren ut før 1. april hadde ikke dette blitt noen sak.

Thursday, April 07, 2005

News of the world

Skal si BT er rimelig langt oppe i sin egen bakdel i dagens utgave. Snakk om å melke en fillesak helt tom.

Ellers har VG tippet at Brann karrer seg til en 4. plass . Klag og Syt sier bare tja, og husker at VG hadde Brann på 6. plass i 2004...

Nettavisen har Brann på tredjeplass, og til det har ikke Klag og Syt noen kommentarer til.

Som vi alle vet har Brann fått en ny drakt i år. Mange mislikte drakten, men jeg begynner å lure på om Brann også har innsett at drakten er grisestygg. Det er nemlig ingen reklame for drakten på brann.no. Istedenfor finner du "Kalven" i en genser. Drakten er Brann sitt største salgsobjekt, og da hadde ikke litt markedsføring skadet...Drømmen er selvsagt at Brann skjønner hvor stygg drakten er, og dermed kutter ut all markedsføring for jævelskapet. Virkeligheten er nok en litt annen. Brann kan ikke markdedsføring, og har dermed "glemt" å lage litt oppstuss rundt drakten.

Wednesday, April 06, 2005

Håkon Opdal

Det er mindre enn 1 uke til serien starter, og undertegnede er redd for at plass X kan ryke takket være keeperen som er fra samme sted som Hallgeir Opedal (forfatter og journalist i Dagbldet).

Tid
Den sportslige ledelsen messer om at vi må gi han tid. Nå har Opdal fått nok tid, og er fremdeles ustabil! Det er på tide å komme med en innrømmelse om at det var feil å selge Ivar Rønningen. Dette kommer naturligvis aldri til å skje, men forhåpentligvis kommer innrømmelsen internt.
Det er merkelig at Brann alltid kjøper spillere som trenger flere år på å bli gode. Pisspreiket om tid har vi hørt både om Mcallister og Sanne. Om Brann skal være et topplag må de for f.... se å kjøpe spillere som kan gå rett inn i stallen, og forsterke laget. Istedenfor kjøper de spillere som helst trenger 3-4 sesonger før de beviser noe. Da har også tiden løpt fra Brann! Med en slik politikk kan vi bare se langt etter gull og grønne skoger.

Må være best over tid
Om Brann velger å forsterke spillerstallen i sommer forlanger jeg en skikkelig forsterkning. Spilleren (evt. spillerne) Brann kjøper skal ikke være best i hver kamp, men over tid forlanger jeg at spilleren(e) er nr 1, 2 og 3! Men stemmer ryktene om Riise jr ser vi at Brann ikke tenker slik. Vel, om det er slik tankegangen er på stadion kan de bare forkaste gullplanene her og nå! Da bør de heller konsentrere seg om å komme mellom 3 og 6. plass!!

Tabbekvoten er opprbrukt
Men tilbake til vår venn i buret, så håper jeg naturligvis at han får en kanonsesong. Men han må snart begynne å bevise! Tabbekvoten hans er oppbrukt. Om han ikke stabiliserer seg som en god keeper i år, men hermer etter målvaktene på Merseyside, kan han bare forlate klubben. Brann har ikke bruk for en målvakt som "gir" bort 6-10 poeng pr. sesong!

Tuesday, April 05, 2005

Fotballen er blitt akseptert

I fjor kunne Brann presentere tidenes overskudd. Dermed skaffet de seg et brukbart økonomisk fundament, og dette fundamentet blir holdt oppe av investorer som Idar Vollvik og gruppen Hardball.

Akseptert i næringslivet
Nå er fotballen blitt akseptert av næringslivet. Det merker klubbene med at VIP-lokaler er et "must", og medias dekning av sporten gjør at bedrifter ser et stort eksponeringspotensial med å sponse en klubb. I tillegg til eksponering bruker bedrifter nå klubbene til ting som møter, konferanser, fester etc...

Vi blir ofret
Denne utviklingen fører naturligvis til at bedrifter blir en enda viktigere brikke i fotballfamilien. Dette går selvsagt på bekostning av oss som ikke er sponsorer. Vi blir ofret siden klubbene vet at vi alltid vil være der. De tar det dermed også for gitt at vi vil finne oss i alt. Men her må Brann trø forsiktig. Om de fortsetter i samme negative spor som nå, skal det bli veldig interessant å se kundemassen til Brann om 5 år.

VIF
En viss klubb som opprinnelig holdt til i Oslo-Øst har funnet en fin middelvei. De har sett og forstått at Klanen er klubbens største og viktigste eksponeringskanal. Derfor får Klanen knappe 4500 billetter til en cupfinale. Brann er derimot en av Norges minst supportervennlige klubber, og avspiser sine tilhengere med 300 billetter.

Hallvar Thoresen
Mye kan sies om Hallvar Thoresen sin periode i Brann, men han er den første og siste Branntreneren som har tatt intiativ til å få publikum og spillere til å komme nærmere hverandre. En gang i året arrangerte han åpne treff med publikum og spillere...Dessverre er denne tradisjonen en saga blott.

Gull??

Det var på tide at Mjelde kom ut av skapet sitt, og sa at målsetningen for 2005 er gull. Å høre pisspreik om at vi er fornøyd med 4. plass fikk til og med en pessimistisk Gerre Gås til å heve øyenbrynene.

Vi har hørt det før...
"I år skal vi ta opp kampen med Rosenborg". Vi har hørt det så mange ganger før. Både fra Teitur, Hallvar, Kjell, Harald og TT igjen. Men i år ville det være rart om de ikke siktet såpass høyt. Faktisk er det naturlig. Å sikte lavere etter å å ha sikret seg b.l.a landslagskapteinen ville være rart...
Det er faktisk befriende å høre Mjelde si at målet er å vippe selvgode trøndere av tronen. Å få se assisten.....unnskyld....hovedtrener Per Joar Hansen mislykkes hadde vært skøy.

I have a dream...
I siste serierunde møter Brann Ståle Solbakken og co på Briskeby. Om Brann på dette tidspunktet kjemper om gullet kan det bli en enorm kamp om billettene. Som kjent har Briskeby bare en kapasitet på 8000. Min drøm er dog at gullet blir avgjort 3 runder før slutt. Da er det RBK-Brann, og det hadde så herlig å "snyte" RBK for gullet på Lerkendal!

Heysel og Hillsborough
Ellers er media full av stoff om kveldens forstående kamp mellom Liverpool og Juventus. Dette er selvsagt p.g.a den tragiske ulykken på Heysel i 1985. I den anledning er det viktig å huske også en annen dato som snart kommer opp. Om 10 dager, nærmere bestemt 15 april,er det 16 år siden Hillsborough.

Monday, April 04, 2005

Brann - AAFK

Brann - AAFK minutt for minutt

zzzzzzzzzz...ey!!! Straffe! 1-0. Kvisvik...Vi vinner serien i år!!!
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...Yeah! Pause! blablablablabla....2. omg er i gang...zzzzzzzzzzzz...Faen! 1-1..Alltid! Dette blir kvallik...zzzzzz...2-1, Sæternes...vi tar "the double"...zzzzzzzz 90 min.

Saturday, April 02, 2005

Royal League - vinterlige treningskamper

Etter fjorårets bronseplass var Brann et av 4 lag som fikk være med i nyvinningen Royal League. Dermed har vi blitt matet med kamper mot gode skandinaviske motstandere. Brann har to kamper igjen å spille, men etter flausen mot VIF røk nok finaleplassen. Som en konsekvens er resten av turneringen, for våres del, helt uinteressant. Har RL blitt blitt en suksess eller en flopp? Det er dette Klag og Syt skal se litt nærmere på.

Rammen rundt kampene
Det ble lagt opp til at RL skulle være en slags søsterliga til Cl. Dette er en svært dårlig og lite supportervennlig tanke. Å legge kamper på onsdag/torsdag viser at publikum nok en gang kommer i annen rekke. Dette er synd, og takket være disse tidspunktene har heller ikke publikum strømmet til kampene. I gjennomsnitt er det 5000 på hver kamp. Med få mennesker på "läktarne" får kampene en større grad av å være en treningskamp. I tillegg blir det selvsagt umulig for bortesupporterne å reise på kamp. F.eks hvor mange Malmø-supportere var det i Bergen i desember?? 3-4 stk?
For å kunne bli en suksess må tribunene fylles, og kampene må gå på skikkelige arenaer. Valhall og Vestlandshallen kommer ikke inn under denne kategorien. Å spille kampene innendørs på kunstgress er også et punkt som gjør at kampene blir sett på som uinteressante.

Tv
Produksjonen av årets RL-kamper har vært svak, og meget kritikkverdig. Her må det skjerpings til. I tillegg må det være mulig å finne normale såkalte "eksperter". Å høre på kjerringen fra traktene rundt Hamar messe verre enn Drillo på sitt verste er tortur. Vår svenske venn Benny Lennartsson har heller ikke akkurat vært en fargeklatt. Som en i Barten sin redaksjon så fint sa : -Det hørtes ut som Benny Lennartsson hadde lyst til å dø

Premiepenger
Det største plusset med RL er premiepengene. Etter 3 seire og 2 uavgjorte har Brann allerede halt i land en småpen sum. I tillegg kommer billettinntektene. Riktignok har Brann mistet mye på grunn av at kampene har blitt flyttet inn i Vestlandsallen, men samtidig er de 200-300.000 billettinntektene de får fra Vestlandshallen ikke budsjettert med. Derfor blir det uansett, hvordan du snur og vender på det, et plussresultat.

RL i 2006
I fjor var RL griseheldig med hvordan tabellene ble i Skandinavia. Publikumslag som Brann, VIF, RBK, FCK, Odense Djurgården og Malmø FF (etc) kvalifiserte seg nemlig for RL. Men dette kan veldig fort snu seg. I år kan vi for eksempel oppleve at lag som Odd, Bodø/Glimt og Lyn blir lag som kvalfiserer seg for RL. Med et slikt utgangspunkt er RL dømt til å bli en fiasko. Oppgjør som Esbjerg - Bodø/Glimt er ikke en publikumsmagnet av dimensjoner....RL er enkelt og greit helt avhengig av at storlagene fra Skandinavia kommer blant de 4 beste i sine respektive land.

RL må forbedre konseptet
Konseptet hørtes brukbart ut i teorien, men da må man legge kampene til mer vennlige tider, og ta hensyn til den største kundegruppen, nemlig publikum. Unngå å spille kamper på en onsdag klokken seks. Å flytte kamper når 500 bortefans har planlagt en tur mange mnd er heller ikke smart idè. Et annet viktig punkt er at lagene må legge ære og prestisje i turneringen. I begynnelsen tok ikke våre to naboland turneringen seriøst. Men etterhvert som den skred frem har den øktet (som Kristian Jæger ville sagt) i verdi. Foreløpig betegner jeg RL som vinterlige treningskamper, men som gir bedre nytteverdi enn f.eks kamper på La Manga. RL har et stort forbedringspotensial. Om de ikke retter opp feilene fra i år, får denne turneringen en meget kort levetid.

Friday, April 01, 2005

Is this the real life, or is it just fantasy?

Opdal er kanskje en høyst middelmådig keeper, men er flink til å nevne Queen i intervjuver. Nå har han gjort det igjen, og Klag og Syt gleder seg. For alle (u)interesserte kan Klag og Syt opplyse om at Håkon Opdal sitt favorittalbum er Sheer Heart Attack.

Ellers står helgen for døren, og alt er klart for generalprøven mot AAFK om to dager. Kampen begynner 18:00, og alle må kjøpe barnebilletter...Som oppvarming er det VIF - IFK Gøteborg (utsatte RL-kampen) på TvNorge fra kl. 15:40.