Wednesday, March 28, 2007

VIP

Brann har solgt alle sine VIP-bokser, og det er en lang venteliste på evt. ledige VIP-bokser. Den mest innlysende fordelen ved å legge kundemøter eller en slags belønning til ansatte er at på en kamp er alle samlet i en og samme båt. Akkurat som med konferanser fører kampen til at alle har det samme felles målet. I dette tilfelle tre poeng til Brann.

Unik sammensetning
Med utbyggingen av Brann Stadion har SKB nå sjansen til å tilby sine kunder noe helt unikt. Nemlig en unik sammensetning av gode og moderne lokaler, gourmet mat og forhåpentligvis uforglemmelige fotballopplevelser både på godt og vondt…Om Brann, mot formodning, greier å innfri sportslig sett vil merverdien av å leie en VIP-boks øke i form av bedre motivasjon, ny inspirasjon og bedre samarbeidsklima.

Forbløffe
De nye lokalene til Brann bør fremstå som revolusjonerende med tanke på interiør, design og service i forhold til f.eks lokalene på Lerkendal som dessverre (?) fremstår som et grendehus. Nye Brann Stadion bør rett og slett forbløffe kundene, slik at de ikke ønsker å forlate anlegget selv om Brann evt taper. Det er dette som kalles konseptutvikling, og er noe Brann og Reistad forhåpentligvis er veldig klar over. Service er kanskje den viktigste tingen oppi alt dette. Derfor er det prekært at Brann ansetter folk med rett ”attitude”. Kundemottak og oppfølgning under og etter kamp er alfa omega.

Kunnskapsmangel
Kunnskapene om produktet de selger bør implementeres mye bedre enn slik det er på det nåværende tidspunkt. Jeg har nesten sluttet å spørre/maile Brann om ting jeg lurer på ettersom jeg vet mer enn de. Slikt er skremmende! Hvordan kan de lage et godt produkt uten kunnskap? Og som vi alle vet er kunnskap makt. Men Brann har absolutt greid å profesjonalisert seg pittelitt de siste årene, og forhåpentligvis vil de ta nye skritt nå som Brann Stadion blir et skikkelig anlegg.

Inntekter utenom kampdager
Samtidig vil det bli interessant å se hvor mye inntekter konferanselokalene til Brann greier å generere utenom kampdager. Lillestrøm sliter allerede med sine konferanselokaler på Åråsen, og setter stadig ned prisene i et forsøk på å holde tritt med konkurrentene som i første er Norges Varemesse/Thon Hotell Arena og nybygde Lillestrøm Kultursenter. Brann Stadion har på mange måter endel fellesnevnere ved Åråsen. Brann Stadion ligger ikke sentralt nok til, og for å komme dit må du kjøre gjennom smale gater og smau. Da hjelper det lite med et underjordisk p-hus under det som vil bli SPV-tribunen om kundene holder seg borte p.g.a dårlig beliggenhet og komplisert ankomst. Men Soria Moria Konferansehotell i Holmenkollen har heller ikke en perfekt beliggenhet, men har et kjempegodt rykte nettopp på grunn av flotte rom/møtelokaler, fantastisk mat og ikke minst eksepsjonell service. Det er noe slikt Brann bør strebe seg etter.

Saturday, March 24, 2007

Norge

I dag er det landskamp, og Geir blir å se på Ullevaal. Viktig å ta en titt på hvordan formen til Andresen er...

Friday, March 23, 2007

Ikke VIF, men Brann

Nettavisen kan i dag melde at Brann er det laget som soper inn mest i sponsorinntekter. For oss som har fulgt med litt i timen er det ingen overaskelse at Rosenborg er falt ned fra tronen . Det mest overaskende med nyheten var faktisk at det ikke var VIF som overtok sponsortoppen. Dog følger de like bak Rosenborg med 60 millioner i inntekter.

Er du overasket?
For allmennheten vil nok denne nyheten komme som en liten overaskelse, men det har vært og er en kjent sak at "Brakka" har utnyttet Rosenborg potensialet sitt usedvanlig dårlig. Dette blir enda mer åpenbart om vi ser på den fantastiske suksessen den lille "Askeladden" fra Norge har hatt i Champions League. Klagogsyt har skrevet om problemene på "Brakka" før, så ingen vits å repetere seg selv i det uendelige.

Regner med Rosenborg angrer på at de presset Gulliksrud ut av stolen som markedssjef i sin tid...Men Adidas er i alle fall veldig fornøyd med å ha han på laget.

Thursday, March 22, 2007

Snart skal det skje...

Seriestart nærmer seg med stormskritt. Fremdeles er den såpass langt unna at nervene og nervøsiteten fremdeles ikke er framtredende.

Tegn
De eneste tegnene på at det snart er vår og seriestart er den febrilske letingen på nettet etter billige flybilletter til de første serierundene. Samtidig er det ikke mange ukene igjen til tusenvis av menn (og et fåtall kvinner) nok en gang vil la livet sitt på søndager bli dominert av fotball. Hytteturer vil bli forkortet for å rekke hjem igjen til kampen. Dåp og konfirmasjoner vil bli lagt til søndager der ditt lag i alle fall har bortekamp. Evt. heldig å ha spillefri om de er blitt valgt ut som lørdags- eller mandagskamp. Sommerferieplaner vil bli lagt samtidig som Tippeligaen tar timeout i en knapp måned.

Søndag
Snart kommer folk i hopetall til å våkne opp på søndagsmorgen med en kriblende følelse i magen. Om dette er på grunn av alkoholinntaket dagen før eller gleden/redselen for kamputfallet vil nok variere fra person til person. Timene vil sakte snike seg avgårde til det er en drøy time igjen til kampstart, og det er på tide å komme seg på veien til stadion. Nervøsiteten vil virkelig ta overhånd idet du passerer Årstad brannstasjon, og ser ned på det som før kun var en myr, men som nå er Brann Stadion.

Fotball er følelser - slipp dem fri!
10 april vil gutter og menn få utløp for alle sine følelser som har blitt innesperret en hel lang og kald vinter. Vi vil igjen få oppleve at følelsene erstatter fornuften, og at en kamp vil fortone seg som tittelen på Jan-Erik Larsen sin bok med den treffende tittelen "Fra mål til ytterste fortvilelse". Det er en herlig følelse å vite at du og drøye 17.000 andre kan skrike ut i fortvilelse eller glede uten å bli sett på som dum og rar. Mennesker du normalt sett aldri ville bli sett sammen med vil du dele gleder, men først og fremst nedturer med.

Etter 10 april og til midten av november vil minimum 12.000 fortapte sjeler trenge ukentlig psykologisk hjelp. Men for å si som Prima Vera : Ha-ha-he-he-ho de gærne har det godt!

Thursday, March 15, 2007

Cup

Det er fremdeles en stund til seriestart, og det er enda lenger til første cuprunde, men likevel er det verdt å ta en kikk på datoene. Kampene blir spilt som følger :

1. runde: 19.-20. mai
2. runde: 13. juni
3. runde: 27. juni
4. runde: 26. juli
5. runde: 18.-19. august
6. runde: 26.-27. september
Finale: søndag 11. november

Det er verdt å merke seg datoen for 4. runde. Den er satt til 26 juli. Dermed tar ikke Tippeligaklubbene pause 22 juli som er siste serierunde før sommerferien.

Billetter

Om Brann når en evt. cupfinale er det kun 2500 sesongkortinnehavere som er sikret billett. Dermed ligger alt til rette for bråk, som vanlig, om Brann (mot formodning) er det ene laget so får lov å bruke landslagsarenaen 11 november

Tuesday, March 06, 2007

Konserter....igjen

Ikke før har klagogsyt skrevet om konserter, så er daglig leder i Brann Stadion AS, Terje Reistad, ute og snakker om det samme i dagens utgave av BA.

Må bli et plussprosjekt
Reistad hevder vi vil få fantastiske konsertopplevelser på Brann Stadion fra 2008 om byggingen går som planlagt. Ferdig utbygget vil Brann Stadion, som Lerkendal, ha lov til å ta inn 35.000 tilskuere i forbindelse med konserter. Men igjen er det verdt å nevne at for at dette ikke skal bli et tapsprosjekt er det viktig med store navn. På den (dårlige) konserten med Bryan Adams måtte Idar Vollvik minimum ha 13.000 for at konserten skulle gå i pluss. Heldigvis for den omstridte trønderen kom det drøye 20.000 mennesker. Men med årene har konsertkostnadene gått opp, og Bryan Adams er, med all respekt, en b-artist. Dermed tipper klagogsyt at fremtidige konserter på Brann Stadion må minumum ha rundt 18.000-20.000 innenfor portene for å gå i pluss.

Vil noen bruke Brann Stadion?
Samtidig kan det stilles spørsmåltegn om Brann Stadion virkelig vil være så attraktiv for konsertarrangører, og da i fremste rekke for Gunnar Eide og hans team som er nr 1 i Norge. For det er ingen tvil om at Koengen er billigere å leie, og mer intim enn Brann Stadion noen gang vil bli i konsertsammenheng. Det som taler til fordel for Brann Stadion er at de kan tilby skikkelige VIP-fasiliteter. Det er også bare et tidsspørsmål før Bergen får en lignende flerbrukshall som Oslo har med Oslo Spektrum. Konkurransen om å huse konserter i Bergen vil med andre ord bli stor.

Gress
Det er også viktig å huske på at om Brann Stadion skal huse konserter i fremtiden må det legges et skikkelig fundament under banen når den skal skiftes ut. På Bryan Adams konserten sank banen stort på banehalvdelen nærmest klokkesvingen som følge av vekten av scenen og publikum. Den konserten lider dagens matte av fremdeles. Om ikke forholdene under banen bedres i forbindelse med skifting av dekke blir storkonserter kun en våt drøm for Reistad.