Thursday, March 22, 2007

Snart skal det skje...

Seriestart nærmer seg med stormskritt. Fremdeles er den såpass langt unna at nervene og nervøsiteten fremdeles ikke er framtredende.

Tegn
De eneste tegnene på at det snart er vår og seriestart er den febrilske letingen på nettet etter billige flybilletter til de første serierundene. Samtidig er det ikke mange ukene igjen til tusenvis av menn (og et fåtall kvinner) nok en gang vil la livet sitt på søndager bli dominert av fotball. Hytteturer vil bli forkortet for å rekke hjem igjen til kampen. Dåp og konfirmasjoner vil bli lagt til søndager der ditt lag i alle fall har bortekamp. Evt. heldig å ha spillefri om de er blitt valgt ut som lørdags- eller mandagskamp. Sommerferieplaner vil bli lagt samtidig som Tippeligaen tar timeout i en knapp måned.

Søndag
Snart kommer folk i hopetall til å våkne opp på søndagsmorgen med en kriblende følelse i magen. Om dette er på grunn av alkoholinntaket dagen før eller gleden/redselen for kamputfallet vil nok variere fra person til person. Timene vil sakte snike seg avgårde til det er en drøy time igjen til kampstart, og det er på tide å komme seg på veien til stadion. Nervøsiteten vil virkelig ta overhånd idet du passerer Årstad brannstasjon, og ser ned på det som før kun var en myr, men som nå er Brann Stadion.

Fotball er følelser - slipp dem fri!
10 april vil gutter og menn få utløp for alle sine følelser som har blitt innesperret en hel lang og kald vinter. Vi vil igjen få oppleve at følelsene erstatter fornuften, og at en kamp vil fortone seg som tittelen på Jan-Erik Larsen sin bok med den treffende tittelen "Fra mål til ytterste fortvilelse". Det er en herlig følelse å vite at du og drøye 17.000 andre kan skrike ut i fortvilelse eller glede uten å bli sett på som dum og rar. Mennesker du normalt sett aldri ville bli sett sammen med vil du dele gleder, men først og fremst nedturer med.

Etter 10 april og til midten av november vil minimum 12.000 fortapte sjeler trenge ukentlig psykologisk hjelp. Men for å si som Prima Vera : Ha-ha-he-he-ho de gærne har det godt!

3 Comments:

At 4:45 am, Blogger Geir Vårdal said...

Nå må snart Kristian Jæger komme med noe "skikkelig" jeg kan skrive om!

 
At 7:44 am, Blogger cyplox said...

Jeg må bare si det: FYTTI HÆLVETE for en døgnrytme Geir....du kommenterer ditt eget innlegg som ble lagt ut halv 4, en time seinere....hva driver du egentlig med???

 
At 10:19 am, Blogger Geir Vårdal said...

Ødelegger dagen i dag for meg? En kubbings etter jobb er vel høyst sannsynlig :P

 

Post a Comment

<< Home