Tuesday, March 06, 2007

Konserter....igjen

Ikke før har klagogsyt skrevet om konserter, så er daglig leder i Brann Stadion AS, Terje Reistad, ute og snakker om det samme i dagens utgave av BA.

Må bli et plussprosjekt
Reistad hevder vi vil få fantastiske konsertopplevelser på Brann Stadion fra 2008 om byggingen går som planlagt. Ferdig utbygget vil Brann Stadion, som Lerkendal, ha lov til å ta inn 35.000 tilskuere i forbindelse med konserter. Men igjen er det verdt å nevne at for at dette ikke skal bli et tapsprosjekt er det viktig med store navn. På den (dårlige) konserten med Bryan Adams måtte Idar Vollvik minimum ha 13.000 for at konserten skulle gå i pluss. Heldigvis for den omstridte trønderen kom det drøye 20.000 mennesker. Men med årene har konsertkostnadene gått opp, og Bryan Adams er, med all respekt, en b-artist. Dermed tipper klagogsyt at fremtidige konserter på Brann Stadion må minumum ha rundt 18.000-20.000 innenfor portene for å gå i pluss.

Vil noen bruke Brann Stadion?
Samtidig kan det stilles spørsmåltegn om Brann Stadion virkelig vil være så attraktiv for konsertarrangører, og da i fremste rekke for Gunnar Eide og hans team som er nr 1 i Norge. For det er ingen tvil om at Koengen er billigere å leie, og mer intim enn Brann Stadion noen gang vil bli i konsertsammenheng. Det som taler til fordel for Brann Stadion er at de kan tilby skikkelige VIP-fasiliteter. Det er også bare et tidsspørsmål før Bergen får en lignende flerbrukshall som Oslo har med Oslo Spektrum. Konkurransen om å huse konserter i Bergen vil med andre ord bli stor.

Gress
Det er også viktig å huske på at om Brann Stadion skal huse konserter i fremtiden må det legges et skikkelig fundament under banen når den skal skiftes ut. På Bryan Adams konserten sank banen stort på banehalvdelen nærmest klokkesvingen som følge av vekten av scenen og publikum. Den konserten lider dagens matte av fremdeles. Om ikke forholdene under banen bedres i forbindelse med skifting av dekke blir storkonserter kun en våt drøm for Reistad.

2 Comments:

At 8:50 pm, Blogger Lars said...

Husk at Vollvik overbetalte voldsomt for Adams & Kurten i sin tid, så det er ikke sikkert at større artister blir så mye dyrere

 
At 12:48 am, Blogger Geir Vårdal said...

Galskap å betale Idol-vinneren 1 million. Husker ikke helt hvor mye Bryan Adams kostet. Men mener å huske det lå på rundt 3 millioner. Galskap i forhold til at honoraret til Adams var på litt under 1 million gangen før han var i bergen (Bergenshallen). Det var vel i 2002 (?)

 

Post a Comment

<< Home