Tuesday, February 27, 2007

Overskudd og underskudd

Forleden kom nyheten om at Sportsklubben Brann vil gå med knappe 5 millioner i overskudd. Det mest interessante med Brann sine tall er hvordan de er sammenlignet med Rosenborg sine som presenterte sine tall for en uke siden.

20 mill på bok
Bankbeholdningen til klubben er nå på litt over 20 millioner. Om vi ser på konkurrenten oppi nord var kanskje bankbeholdningen den mest oppsiktsvekkende og urovekkende posten for deres del. Den har nemlig gått ned fra 94 til 38 millioner.

Konserter etc
Bjørn Dahl og mange andre med stadionplaner forventer å tjene grovt på stadionutbyggingen i forbindelse med andre ting enn bare fotball som f.eks konserter, messer etc. I den anledning er det verdt å nevne at Rosenborg Arena som trønderklubben opprettet for å sørge for store arrangementer på Lerkendal gikk med 3 millioner i underskudd i fjor. Hovedgrunnen til de røde tallene var sviktende billettsalg i forbindelse med A-ha konserten på sensommeren. I skrivende stund kan det se ut til at Rosenborg Arena nok en gang vil oppleve røde tall. Sommerens konsert med Ozzy Ousbourne har foreløpig kun solgt 7-8.000 billetter. Neste års tall fra henholdsvis Fredrikstad, Tromsø og Start vil bli interessante å se på. De to førstnevnte klubbene får, som Lerkendal, besøk av Norges eneste supergruppe, A-ha, mens Elton John skal få æren av å ha den første konserten på Sør Arena.


Overskudd i 2007
Neste år budsjetterer Brann forøvrig med 12 millioner i overskudd. Denne økningen hevder Brann vil komme fra det nye og utbedrede VIP-tilbudet samtidig som salget av partoutkort har vært over all forventning. Rosenborg budsjetterer igjen med et underskudd i 2007. Men trønderne har foreløpig ikke gått ut med noen tall, kun sagt at det blir mindre 30 millioner som de presenterte for 2 uker siden.

Ellers ga kveldens kamp mange greie svar. Back- og angrepsrekken er håpløs, og Brann er definitivt ingen gullkandidat!!!

Sunday, February 18, 2007

Timeout

I februarnummeret av in-flight magasinet til SAS Braathens uttaler Mette Grønholdt i Agendum Strategi og Ledelse at næringslivet må tilby noe annet til sine kunder. Noe som innvolverer følelser og visualisering. Denne uttalelsen viser på lang vei at å ta kunder med på fotballkamp er noe som er i vinden.

Fotball er følelser (for noen)
I prinsippet er fotball først og fremst føleser. At næringslivet i Norge nå har fått øynene opp for denne måten å drive kundepleie på er trist og leit. Som vi alle vet har ikke dresskledde skapninger på fotballkamp verken følelser eller interesse for det som foregår på banen. De leier en boks på grunn av fotball er trendy. Men interessen vil før eller siden gå ned. Derfor er det interessant at klubbene pleier de minst lojale best. Ja, på kort sikt legger de igjen endel kroner i klubbkassen. Men på 2 hjemmekamper har f.eks Brann tjent MER på billettinntektene enn det hovedsponsor Sparebanken Vest betaler klovnene årlig. Ironisk nok har en av de største rivalene til Brann, nemlig VIF, skjønt dette.

Bakgårdsklubb
Brann har aldri skjønt noe helst, og slik vil det sannsynligvis bli. Her ligger også noe noe av grunnen til klubbens mangel på gull og grønne skoger. Et lag som som sliter med inkompetanse og manglende kunnskap i mange ledd (ikke bare på det sportslige...) er og blir en bakgårdsklubb.

Utbyggingen
Utbyggingen av Brann Stadion står i hodet på de fleste. Det sies at når den står ferdig til våren 2008 vil Brann endelig ta steget til å bli en toppklubb. Latterlig. At Brann får ny stadion som sikkert blir åpnet med et tifoshow etc og påstår at de nå har tatt et steg i riktig retning er bare tull. Men når en stadion med 35 vip-bokser (kan bli 56) blir viktigere enn det sportslige er det på tide med en timeout for de innvolverte parter nedi Idrettsveien.

Sunday, February 04, 2007

Bare nesten...som vanlig

Vi er bare i februar, men allerede er årets målsetning klar. Det er den samme som de to foregående årene, nemlig gull. Kaptein Martin Andresen er i følge media skeptisk til å signere ny kontrakt med rødtrøyene fordi han er usikker på om Brann er i stand til ta de skrittene som er nødvendig for å sikre seg noe som sist ble sett i Bergen i 1963.

Ingen vinnerkultur
Martin Andresen sin tvil er absolutt begrunnet. Martin er en fornuftig kar, og det har kanskje sakte men sikkert gått opp for han at Brann er en klubb uten vinnerkultur. En klubb der det alltid bare blir nesten. Brann er klubben som må nøye seg med å spise kirsebær med de store (copyright: Knut Langeland), men som aldri kommer i den posisjonen at konkurrentene kun må ta til takke med å spise kirsebær med Brann.

Sjarm
Klagogsyt sitt tips er at Martin Andresen blir i Bergen og Brann ut sesongen. Deretter vil nok 30-åringen definitivt ha innsett at Brann ikke er den rette klubben om du er ute etter trofeer, med mindre du vil nøye deg med andre- og tredjeplasser. Slik vil det alltid være. Men dette er samtidig litt av sjarmen, og heller ikke i år vil nok Brann bryte ned det sjarmtrekket...