Monday, April 10, 2006

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4 ,3 ,2, 1, 0, ** SPILLL **

Det er kun timer igjen til avspark i Fredrikstad, og nervene er i høyspenn. Egentlig er de ikke det, ettersom sesongen vil ende i en kjedelig 5, 6 eller 7. plass. Brann står foran en nøkkelsesong. Årets sesong vil avgjøre om Brann tatt noen skritt fremover, eller om klubben fremdeles står på stedet hvil, noe de forsåvidt har gjort siden 1963.

Tåler ikke flere 6. plasser
Med medalje beviser at de er et noenlunde stabilt topplag. Om Brann havner utenfor pallen vil det bety kroken på døren for Mjelde. Dermed må klubben starte helt på nytt igjen, og alt som er bygd opp siden 2003 har vært bortkastet. Rødtrøyene har aldri hatt bedre muligheter til å gjøre det bra i vår hjemlige serie, og derfor er 6. plassen i fjor en av de mest skuffende plasseringene i klubbens snart 100-årige historie. Brann har rett og slett ikke råd til en ny 6. plass. Det vil bevise en gang for alle at Brann aldri kan bli noe stabilt topplag. Med ressursene Brann nå rår over er hver sesong der de ikke kjemper om gullet en gigantisk skandale.

Gir opp?
Om Brann fortsetter den skuffende trenden fra i fjor er det store muligheter for at viktige økonomiske støttespillere som Chess og Hardball vil trekke seg fra samarbeidet med Brann. Det er viktig å huske at de (i alle fall Hardball) ikke støtter Brann ut i fra et økonomisk, men et sportslig motiv. Når Brann enda en gang ikke viser seg tilliten verdig er det bare rett og rimelig at støttespillerne blir frusterte, og rett og slett gir opp.

Sult og vilje
I BA sitt bilag om Brann hevdet Gorm Natlandsmyr at noe av sjarmen med Brann er at de aldri vinner serien. Han trakk paraleller til Chelsea som nå vinner Premier League med 10-20 poeng. Med en slik uttalelse viser Gorm Natlandsmyr at han i alle fall ikke har et konkurranseinstinkt. Om Brann, mot alle odds, skulle vinne serien i år er det viktig at Mjelde & co ikke legger seg på rygg og soler seg altfor mye glansen av det som vil bli en historisk bragd. Sulten etter å vinne serien igjen bør være der rett etter at et evt. gull er i boks!!! Det farlige med gull og grønne skoger er at klubben går inn i hvilemodus slik de gjorde etter bronsen og cupfinaleseieren i 2004. Dermed ble alt fra det sportslige til det medisinske helt latterlig dårlig. Brann tok forhåpentligvis stor lærdom av fjorårssesongen!

Stabilitet vil smake best
Ingenting vil glede meg mer enn et tredje seriegull til Bergen og Brann. Men å si at et evt. tredje seriegull vil smake best er feil!!! Det er derimot gullet som Brann evt. vil vinne i 2007 og 2008 som vil smake best. Det vil nemlig bevise at Brann hører hjemme der oppe, og at evt. denne sesongen ikke bare var et blaff! Det er forøvrig svært viktig å poengtere at klagogsyt ikke tror på gull i år...eller neste år (eller de neste 100 årene for den del).

Men i dag er det 1. serierunde, og Brann starter med blanke ark. Fra i dag og til begynnelsen av november vil de resterende neglene forsvinne. Klagogsyt ønsker både Brann og resten god bedring!

For å sitere Barten : Ekte lidelse har et navn...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home