Friday, April 07, 2006

Sparebanken Vest

På onsdag kunne Brann undertegne tidenes sponsoravtale. Etter (harde?) forhandlinger de siste månedene kunne rødtrøyene presentere at nåværende hovedsponsor, Sparebanken Vest, vil fortsette å bli det ut 2010.

4 nye år
For å fortsette å ha logoen på den beste plassen på drakten må Sparebanken Vest ut med 35 millioner i løpet av de neste 4 årene. Med denne avtalen har Brann absolutt tatt et steg i riktig retning.

Hvorfor Sparebanken Vest?
Brann har som RBK en syk ide om at sponsorene på død og liv må være lokale. Derfor vil de to klubbene aldri få de store sponsorinntektene. Trist, men sant.

10 millioner
I fjor annonserte Brann at målet deres var at den neste hovedsponsoren skulle betale 10 millioner pr. år. Det hadde i så fall vært samme beløp som Hafslund betaler for å være hovedsponoren til VIF. Brann greide naturligvis ikke å innfri det løftet, men klubben er absolutt på god vei. Med den nye sponsoravtalen passerte rødtrøyene Rosenborg (!), og plasserer seg dermed på en fin-fin 2. plass mellom trønderne og VIF. Det er dog viktig å poengtere at RBK har en glimrende utstyrsavtale med Adidas og dermed passerer de VIF og Brann sammenlagt.

Fremtiden
Om Brann ved neste korsvei (mot formodning) velger en nasjonal etter internasjonal hovedsponsor vil klagogsyt bli overasket og glad. Det er ikke slik at kun lokale bedrifter er villige til å sponse Brann, Jæger!!! Om du noen gang vil ta opp kampen med Rosenborg må Brann se utover bygrensen, og aller helst utover landegrensene.

Trøst
Nå har klagogsyt gitt Jæger & co ufattelig mye pepper, men det er ikke til å stikke under et klappesete at klagogsyt er veldig fornøyd med den nye sponsoravtalen. Rett nok er det skuffende at Brann ikke nådde målet sitt, og ble jevnbyrdige med VIF. På en annen side hadde klagogsyt kun forventet at Brann ville få ca 5-6 millioner i den neste avtalen. I tillegg passerer de RBK som får ca 7 millioner i året av Narvesen, og dermed er det grunn til å trekke på smilebåndet...og kose seg over at markedsavdelingen på "Brakka" faktisk er enda mer udugelig enn den på stadion!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home