Monday, April 03, 2006

Media

Som kjent trakk Nils Arne Eggen seg fra alle verv i Rosenborg Ballklubb i slutten av forrige måned. Det er en "offentlig" hemmelighet at mange av tankene og ideene til Orkdalingen er i takt med utviklingen funnet for konservative og gammeldagse. Derfor var det nok en befrielse for både RBK som klubb og Eggen som person at han trakk seg.

Go' foten
I sin egen selvbiografi, "Go' Foten" mener Lektor Eggen at den oppskrytte folkeligheten Rosenborg kommer til uttrykk via forholdet klubben har til media. Stikkordene Eggen bruker er tilgjengelighet og åpenhet. Han poengterer at det naturligvis er spillere og trenere media vil snakke med, og ikke pressetalsmenn eller mer eller mindre "profesjonelle meningsformidlere", uten prestasjonsansvarm, som han kaller de. En verbal tåkelegging er noe Eggen ikke vil ha!

Terje Svabø
Med tanke på disse meningsytringene fra klubbens største legende noensinne er det småkomisk å se hvordan Rosenborg bryter med hans prinsipper med en gang "den sjuende far i huset" har dratt til Spania. 31.03 kunne nemlig Adressa fortelle at RBK vil ansette en egen pressetalsmann, nemlig Terje Svabø, som er et kjent fjes fra NRK. Fra nå av vil hendvendelser siles...
Dette kræsjer totalt med Eggen sin filosofi om at RBK stiller opp både når det passer og ikke passer. I rettferdighetens tegn må det dog sies at NTF vil at alle norske klubber skal ha en pressetalsmann (!). Uansett er dette en radikal endring for Trønderlubben, og dermed mister de enda litt av den såkalte folkeligheten de påstår fremdeles finnes på "Brakka".

Drakten
Ellers er det herlig å se at markedsavdelingen ¨på Lerkendal også har sine svake punkt. Nå nylig ble nemlig 2006-draktene til RBK lansert. Hovedsponsor Narvesen har fått det som de ville. Årets drakt har Narvesens knallblå logo som kjennetegner Narvesen-kioskene. I Brann hadde dette vært umulig. Der er et av kravene til hovedsponsoren at logoen MÅ være hvit for å passe inn på drakten.

Molde
Ellers vant Brann treningskampen mot Molde, og Mjelde er fornøyd....Dermed vil nok kaptein Andresen nok en gang hevde at Brann skal bli en outsider til seriemesterskapet...jatta jatta...Klagogsyt har selvfølgelig ikke troen på noe sånt! Men dum som klagogsyt er flytur til Kr.sand likevel bestilt...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home