Saturday, February 25, 2006

1. Økonomi 2. Sportslig suksess

I går hadde Verdens Gang en artikkel om at Viking selger baksiden av shortsen som reklameplass, og hadde innhentet kommentarer fra andre Eliteserielubber om hvordan de praktiserer dette. Blant annet hadde de snakket med vår gode venn Jæger som hadde følgende å si til Dagbladet : - Viking selger jo alt som beveger seg. De tenker jo bare på penger. Vi vil ikke se ut som et juletre. Heldigvis har Brann bare 7-8 sponsorer på sin drakt....Fint det Kristian! Kjempefint faktisk. En ting har dog Jæger rett i. Brann tenker absolutt ikke på penger i sponsorsammenheng!!!

Økonomi
Fotballen blir bare mer og mer kommersiell, og dermed havner sportslige resultater i bakgrunnen! I begynnelsen av denne måneden kunne Göteborgs-posten "avsløre" at FC København er på god vei til å nærme seg de store. Sannsynligvis vil klubben til Solbakken bli invitert til neste konferanse som G-14 klubbene avholder. I fjor var 25 klubber invitert foruten de 18 medlemsklubbene, men ingen lubb fra Skandinavia var representert der. Dermed ser det ut til at FC København blir den første klubben som virkelig får spise kirsebær med de store.

Svake sportslige resultater
Dette er kanskje et av de beste bevisene på at GOD økonomi er det som teller mest i dagens fotballverden. I FC København dominerer markedskreftene totalt, og dermed tjener de penger som gress. Sportslig har de ingenting å vise til, utenom hjemlig serie. Rosenborg er selvfølgelig det laget i Skandinavia som har hatt størst sportslig suksess utenfor hjemlandet, men ikke like fantastisk økonomi som våre danske venner. Dette beviser bare at RBK har gjort en skuffende jobb med å utnytte den fantastiske posisjonen de har.

Overskudd
I Brann begynner det å bli slutt på dagene med røde tall. De siste årene har vi overaskende nok sett overskudd. Målet til Brann må være å evner både økonomisk og sportslig. Da begynner det virkelig å lukte ....et eller annet. Det holder ikke i det lange løp å kun være god sportslig eller kun god på markedssiden. Bekymringsverdig nok ser det ut til at det er VIF som kommer til å få begge deler til først her i Norge....Skremmende, meget skremmende.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home