Thursday, September 08, 2005

Landslaget og NFF

I dagens utgave av Dagbladet langer NSA /v Richard Jansen ut mot stemningen på Ullevaal, og alt det andre som er feil. Klagogsyt er helt enig. I samme artikkel er det forøvrig et bilde av personene på J-feltet under Norge-Skottland, og klagogsyts utsendte er altfor synlig på det nevnte bildet....

Sponsorprodukter
På de tre landskampene jeg har vært på i år har sponsorene fått fritt spillerom, og tribunedelene er blitt fylt opp med sponsorprodukter. Mot Italia var det disse jævla rose capsene fra VG folk ble utstyrt med. Til treningskampen mot Sveits var det Bama som var kampsponsor, og dermed lå det bamaluer på hvert stolsete. På onsdag var det Color Line, og folket ble dermed utstyrt med deres effekter.

Fremmedgjort
Denne sponsoreksponeringen gjør at man kan begynne å lure på hva som er viktigst for NFF. Med å tillate slike sponsorstunt trekkes mye av oppmerksomheten bort fra selve kampen, og over på disse capsene som fjortissunger elsker. NFF viser at de ikke er interessert i fotball, men heller å la 25.000 mennesker (som faktisk er der for å se fotball) heller være amassadører for NFFs partnere. Motstanderlagene som ser kampene på tv må jo lure på hva slags sykt folkeslag vi Nordmenn er, som kler oss i rosa på landskamp mot Italia. Kanskje de trodde at homseparaden var lagt til Ullevaal for anledningen?

Middelvei
Det er forståelig at sponsorene ønsker å få igjen noe for alle pengene de sprøyter inn i Norsk Fotball, men å dekke hele Ullevaal-publikummet med firmalogoer er definitivt ikke en optimal løsning. Det må være mulig å finne bedre løsninger for både sponsorene og publikum.

Ikke for oss
Samtidig er det viktig å påpeke at landskampene ikke er for oss som følger et lag i Tippeligaen eller 1. div i tykt og tynt. Landslagspublikummet består først og fremst av personer som aldri setter sin fot på Ullevaal når Lyn eller VIF har hjemmekamp. De er en egen "rase" om vi kan si det slik. Dermed kan det hende at disse faktisk syns at slike "freebies" er gøyt, og endel av opplevelsen med å å se Norges beste fotballspillere. For oss andre blir det hele tragikomisk.

Utrolig
I Brann har vi utrolig nok ikke sett slike tilstander. Det er overaskende! Brann er dum nok til å gjøre nøyaktig slik, men heldigvis har vi blitt spart for slikt av Jæger & co. Pauseunderholdningen til Brann er selvsagt et kapittel for seg selv, men her er de verken bedre eller dårligere enn de andre lagene i Tippeligaen.

Sanne
BT kan melde at Tom Sanne beholder plassen sin sentralt mot LSK, så sånn er det. Dermed er det helg, men klagogsyt er på plass allerede i morgen med en ny oppdatering.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home