Monday, November 28, 2005

Utstyrsavtaler

Umbro heter ustyrsleverandøren til Brann. I år har det vært mye ståk ang. Umbro sine fotballsko. Startkaptein Bård Borgersen gikk så langt at han nektet å bruke skoene fra Umbro, mens profiler som Martin Andresen og Bengt Sæternes har klistret Umbro-logoen på sine adidas-sko.

Ny utstyrsavtale
Når avtalen med Umbro går ut er det allerede nå klart at Brann ikke er interessert i noe fornyelse, slik det er med hovedsponsor Sparebanken Vest. I utlandet er ofte utstyrsavtalen mer verdt enn hovedsponsoravtalen. Slik er det ikke i Brann (eller Norge, for den del). Pr. dags dato betaler Umbro Brann ca 3 millioner pr. år. Som med Sparebanken Vest forventer jeg at prisen vil gå betraktelig opp når denne kontrakten går ut. I vinter fikk Rosenborg en solid avtale med utstyrsprodusenten Adias. Tyskerne betaler trønderklubben drøye 9 millioner frem til 2012. At Brann skal greie noe lignende er og blir en drøm med tanke på hvem som skal sitte på Brann sin side under forhandlingene.

På topp
Den nye avtalen til Rosenborg plasserer de også i toppen i Skandinavia. På utstyrssiden blir Rosenborg kun slått av FC København som mottar drøye 10 mill pr. år fra Kappa. Noe overaskende er det at Nike "kun" betaler 3 mill pr. år til VIF. Men i og med at VIF er regjerende seriemestre blir det spennende å se hva de greier å skvise ut av Nike ved neste korsvei.

Fire ganger så bra avtale
Ang. Brann er ting ikke like spennende. I alle fall ikke om vi ser det ut i fra et økonomisk perspektiv. Klubben er allerede i ferd med å blakke seg på investeringer i forbindelse med "nye" Brann Stadion, og Jæger & vil vil naturligvis ikke greie å bedre sponsoravtalene nevneverdig. Til sammenligning er det verdt å nevne at RBK sin gamle utstyrsavtale var verdt 2.5 mill. Altså har RBK fått en fire ganger så bra avtale denne gangen. Det er noe å strekke seg etter, Kristian!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home