Tuesday, October 18, 2005

Svak - svakere - Brann

Veldig lite å si for klagogsyt i dag. Men det er jo interessant å konstatere at klovnene gikk rett på by'n etter det forsmedelige 1-4 tapet. Jeg er like målløs som Winters og Mcallister. Før kampen mot RBK overværte klagogsyt opprykkskampen til 2. div mellom Nardo og Kil/Hemne. Det endte med 3-1 seier til sistnevnte, og klagogsyt gratulerer med opprykket! Dermed fikk jeg i alle fall se en god kamp denne helgen...

Skader
Det er bare to kamper igjen av årets sesong, og det er ingen tvil om at det er Brann som er årets store skuffelse. Før sesongen var optimismen stor, og Brann med Mjelde i spissen gikk ut og sa at målet var seriegull. Når evalueringen skal gjøres opp er nok skader en av hovedgrunnene Brann vil trekke frem som følge av den svake sesongen. Men hva forventer de? At hele stallen skal være skadefri fra april til begynnelsen av november? Når Brann også har Norges mest inkompetente medisinske team blir det litt tragikomisk (mest tragisk) å skylde på skader.

Trenerteamet
Pussig nok er det VELDIG STILLE rundt rollene til Mons Ivar Mjelde og Espen Steffensen. Sett under ett vil jeg påstå at dette er en av de mest skuffende sesongene til Brann. Alt hadde blitt lagt til rette for Mjelde. RBK fikk endelig sin etterlengtede nedtur, og dermed var det kun VIF som var Brann sin rival. Samtidig har Mjelde fått stor økonomisk handlefrihet , og støtte fra supportere, sponsorer og media. Mjelde har misbrukt århundrets sjanse til å ta seriegull. Det er selvfølgelig mange "syndebukker", men Brann får aldri en slik sjanse igjen. Steffensen har på sin side greid å rykke ned med Brann2 for andre gang. Det er også en prestasjon som er verdt å applaudere. Stein på stein filosofien kan de stikke godt opp der solen sjelden (eller skjelden som Jæger ville sagt) skinner. Den filosofien må være på topp3-listen over de mest idiotiske "bedrift-uttrykkene". Faktisk moser Mjelde og Brann Nils Arne Eggen sitt pisspreik i boken "Go' foten". Det skal noe til! Men før trenerteamet blir vingeklippet her, så har Brann også en sportslig leder som ikke akkurat er uskyldig. Han bør faktisk sitte enda mer utrygt enn trenerteamet.

Blir sittende
Men alt tilsier at alle tre blir sittende, men alle bør sitte på nåde. Om ikke resultatene blir tilfredsstillende neste år, bør det ende at alle får både en og ti føtter i baken på vei ut av den etterhvert så berømte stadionporten. Men spørsmålet er om organisasjonskulturen i Brann etterhvert begynner å bli som "Gutteklubben Grei" der alle skal tviholde på posisjonene sine og "beskytte" hverandre, selv om dette vil gjøre stor skade på Brann sine resultater sportslig og økonomisk sett.

1 Comments:

At 1:06 pm, Anonymous Anonymous said...

Heia Brann! Vi e så god at det nesten ikkje går ann!!!!!!

Dette sitatet skulle Brann laget synge ut for full hals. Oppleves det som flaut/feil blant spillere eller trenerteam, ja da bør de slå følge med han islendingen Teitur!
Brann fansen synger det rett ut de, men vet de egentlig hva de synger??! Det er ingen advarsel slik jeg ser det, men en påminnelse om en særs viktig visjon som alle i Bergen synes å ha glemt. I dag er sitatet bare en del av en gammel fotball sang i fra et regnfylt tettsted på vestlandet. Sukk Eg vil ikkje til Bergen med det samme lenger. Trist som faen. Jeg avslutter med å stille følgende spørsmål; hvor er er det blitt av fotball laget Brann?

 

Post a Comment

<< Home