Wednesday, August 10, 2005

Ikke bare Mjelde sin skyld

Etterhvert som resultatene har uteblitt har Mons Ivar Mjelde blitt stemplet som syndebukken Men helt alene er han ikke. Brann har blant annet en sportslig ledelse v/ Per Ove Ludvigsen som valgte å satse på en nybegynner med null trenererfaring, og bare et b-kurs å vise til. Denne rekrutteringen minner sterkt om Rosenborg sine ansettelser av Ola B. Rise og "Perry". Begge ble rekruttert innad i organisasjonen nettopp fordi Rosenborg ville ha en slags kontuinitet. Det var selvsagt også et pluss at begge kjente til klubben fra før.

Sjansespill
Brann har på mange måter gått i den samme fellen, og får svi for det. Den sportslige ledelsen sjanset på å ansette en eks-spiller uten erfaring, og dessverre gikk sjansespillet rett i dass. Dermed er på sin plass å rette en harmdirrende finger mot Per Ove Ludvigsen og det sittende styret. Når verken den sportslige ledelsen eller treneren tar selvkritikk blir de etterhvert en tro kopi av Teitur i motgang. Med dette viser de for hele fotball-Norge at Brann er tilbake som vi "kjenner" de.

Lever i en annen tid
Hva som vil skje etter sesongen venter jeg på i spenning. En evaluering av alle i klubben er på sin plass. Det er rett og slett ikke akseptabelt at de sportslige resultatene uteblir med tanke på hvordan "ståa" er i Brann. Medlemmene i Brann burde ta dette opp på årsmøtet. Men det kommer naturligvis ikke til å skje. I den kretsen henger man dessverre ikke med i tiden. Der lever man fremdeles i 60, 70 og 80-tallet. Medlemmene vil garantert det beste for Brann. Men de er etterhvert blitt en byrde, som er en medvirkende årsak til at Brann alltid stagnerer.

Rosenborg som forbilde
Det er etterhvert en ganske kjent sak at Brann har vært i Trondheim diverse ganger for å se hvordan Rosenborg jobber. Brann har vært der for å lære å se hvordan en storklubb jobber. Automatisk har Brann da tatt med mange av RBK sine tanker med i kofferten til Bergen. Nå som RBK for første gang på mer enn et tiår møter motgang blir de såkalte "go' fot" teoriene til Lektor Eggen en total vits. De fungerte glimrende i medgang (som det meste gjør), men med en gang motgangen kom så...*pang*. Som en følge av alle "studieturene" til Trondheim får Brann i ræven for å ikke tørre å gå sine egne veier, men å prøve å kopiere RBK. Som de fleste vet er kopier ofte dårlige kopier. Dette er også tilfellet for Brann. En viss trener fra Osterøy har den siste tiden messet om at det er kun hardt arbeid som gjelder, og du kommer ikke videre med snarveier. Derfor er det jo morsomt at Brann har gjort det motsatte av dette. De har prøvd å ta diverse snarveier med å "herme" etter RBK...For en gjeng med klovner!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home