Saturday, August 06, 2005

Billettpriser

Sirkus Brann har gjort det igjen, og som vanlig greier de å vise sin inkompetanse igjen og igjen. Denne gangen er det billettprisene til UEFA-cupkampen mot Allianssi det gjelder.

Alltid for høye billettpriser
Brann er etterhvert blitt kjent for å flå sine trofaste tilhengere. Først hadde vi Royal League. Alle, unntatt Brann, forstod at Royal League alltid vil bli sett på som en cup med treningskamper. Derfor satte lag som Rosenborg og Vålerenga ned billettprisene til sine kamper. Brann derimot kjørte på med en billettpris på 200,-. Til treningskampen mot Start i Vestlandshallen før sesongen hadde de den lite vennlige prisen 120,-. Til treningskampen mot Steve Bruce og Birmingham var prisen 150,- og nå er det altså 200,-, uansett plass.

VIF
Til sammenligning kjører VIF disse billettprisene til den mye mer prestisjefulle CL-kvalifiseringenskampen mot Club Brügge : Vestbredden: kr 100,-. Cola: kr 100,- voksen (medlem), kr 125,- (ikke medlem), barn kr 50,-. Langsiden nedre unummerert (Norsk Tipping): kr 200,- voksen, kr 100,- barn.

RBK
Rosenborg skal også spille ha spille kvalifiseringskamp i neste uke. De opererer med billettpriser fra 50,- og opp til 200,-. Det er da merkelig at Brann som er med i den "dårligste" turneringen opererer med de høyeste billettprisene.

Våres egen feil
På en måte er dette våres, altså fansen sin feil. Vi har et livslangt kjærlighetsforhold til Brann, og folkene i Idrettsveien har oppdaget at folk vil komme på kampen om så billettprisen er på 500,-. Dermed utnytter de våres "dumhet". I Oslo og Trondheim er de riktignok litt mer kresne, men samtidig er de overnevnte priser en takk til de lojale som alltid stiller opp. Brann, derimot, takker sine lojale støttespillere med å ha altfor høye billettpriser. RBK og VIF tar vare på sine tilhengere. Brann, som den skandaleklubben de har vært og alltid vil være, viser tilhengerne sine fingeren. Med dette viser Brann sin enorme kunnskap om CRM (customer relationship management).

Utnytter lojaliteten
Om noen bestemmer seg for å sende en mail til Brann om hvorfor billettprisen til e-cupkampen er satt til 200,- vil de garantert få arrangementskostnader som unnskyldning. Da bør de bli konfrontert med at det faktisk er dyrere å arrangere en kamp på Lerkendal og Ullevaal enn på gamle og skakkjørte Brann Stadion. Sannheten er rett og slett at Brann vil kapitalisere grovt på fansen sin lojalitet, og ikke gi en dritt tilbake. At denne lojaliteten ikke blir sett verdig nok til å takke med å ha "lave" billettpriser til en uinteressant e-cupkamp og treningskamper er helt naturlig, vi snakker tross alt om Brann. En av de mange grunnene til at Brann aldri blir et storlag er nettopp på grunn av inkompetanse i i administrasjonen. Det sportslige er selvsagt viktig, men det utenomsportslige er minst like viktig, og begge deler må ha gangsyn! Det hjelper ikke om den sportslige delen har det om ikke den administrative delen ikke har det. Begge "avdelingene" må våkne! Men det vil de tydeligvis ikke, og dermed vil Brann fremdeles være en bakgårdsklubb.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home