Monday, February 25, 2008

E-cup

E-cup eventyret er over for denne gang, og endte med et brak på Goodison Park. Sifrene var direkte pinlig, og det samme ble etterhvert spillet.

Komplett stall gjennom hele 2008-sesongen?
Før kampene mot Everton ble det snakket om hvor bra disse kampene var for spillerne som følges av proffklubber på kontinentet. Derfor skulle man tro at spillerne ville gjøre sitt ytterste for å bevise evt. agenter og klubbutsendinger på tribunen. Men nei, det hele ble bare flaut og pinlig. Det virket som om de bare ga opp i 2. omg, og da hjelper det veldig lite å si at Brann spilte jevnt med Everton de første 30 minuttene. På en annen side gjorde de i alle fall sitt beste for at Brann skal få beholde stallen sin gjennom hele 2008-sesongen, så noe positivt kom det da ut av dette

For mye respekt?
Som mot Liverpool for 11 år siden virket det som om Brannspillerne (og supporterne) hadde altfor mye respekt for det de driver med på fotballøyen. Dermed blir det mer å dra over dit som turist. Det viktigste er da å ta bilder av stadionanlegget og bytte drakter ved kampslutt. Spesielt skuffende var det at så mange av de mest rutinerte til Brann sviktet totalt.

Ikke mer enn forventet
Sett under ett gjorde Brann en helt ok innsats i e-cupen. Men de gjorde ikke noe mer enn det man bør og skal forvente av en norsk toppklubb. I ettertid virker det utad som om ingen i Brann mener at det var noe spesielt med sifrene 1-8! Det hele er blitt tatt med et skuldertrekk. Om dette er gjennomgangstonen blir det ikke en gang UEFA-cupspill på Brann ved neste korsvei.

Feile holdninger
På uttalsene til trener Mjelde virker det fremdeles som om Brann ikke vil ta e-cupen like seriøst som serien. Dermed trengs det en holdingsendring til, ellers vil Brann aldri være i nærheten av å oppnå en brøkdel av det et annet norsk lag har oppnådd i Europa. Trenere, spillere og supportere betegner kampene mot Everton som en "gøy" opplevelse, mens de egentlig burde vært bitre og klar for å reise kjerringen mot Odense i neste uke. Det har ikke skjedd, så vi kan trygt si at Brann fremdeles er i en læringsprosess!!

Bilde: En av de anglofile klovnene på Goodison Park...

Tall for e-cupene

Rett før den pinlige bortekampen mot Everton la Brann frem et overskudd på 11 millioner kroner. Omsetningen til Brann var på 160 millioner kroner.

UEFA-cupen
Noe av det mest interessante var å se hvor mye Brann dro inn på UEFA-cupen. På det punktet dro Brann inn ca 16 millioner. Om vi sammenligner dette med Rosenborg som kom med i den gjeveste e-cup turneringen ser vi at forskjellene er enorme. Trønderne dro nemlig inn hele 100 millioner kroner for sin deltakelse i Champions League. Det er 84 millioner mer enn det Brann dro inn for sin deltakelse i UEFA-cupen.

Disse tallene signaliserer med all tydelighet hvor mye Brann vil gå glipp av om CL-eventyret glipper nok en gang.