Tuesday, January 03, 2006

Budsjett

Året er ikke før komt i gang før skandalene er i gang. I dag ble budsjettabellen for 2006-sesongen presentert. Som alltid er dette interessant lesning.

VIF øker mest
Seriemestrene fra i fjor er den klubben som øker budsjettet mest. VIF øker budsjettet med småpene 30 millioner, og begynner etterhvert å krype opp i ryggen på RBK som øker budsjettet sitt fra 120 til 125 millioner.

4. plass
Brann finner vi først på 4. plass med et budsjett på 60 millioner. Hva kommer det av at Brann er såpass langt nede på listen? Det er først og fremst to faktorer som spiller inn :
  • Gammelt stadion
  • Dårlige sponsoravtaler

Når nye Brann Stadion står ferdig vil Brann sannsynligvis tjene fett på de nye VIP-lokalene de vil kunne tilby næringslivet. Dermed vil nok de nye VIP-inntektene beløpe seg til drøye 20 millioner. I dag får Brann kun 5-7 mill i VIP-inntekter som følge av et utdatert stadionanlegg. Vår kjære markedssjef annonserte allerede på senhøsten 2005 at Brann og nåværende hovedsponsor Sparebanken Vest ville snakke sammen om en evt. fornyelse av avtalen som går ut etter sesongslutt. Om Sparebanken Vest fortsatt vil være hovedsponsor for rødtrøyene regner jeg med at de må ut med minimum 7 millioner. Det vil si en dobling av dagens avtale. I forhold til hvordan "ståa" og markedet er nå kontra 2002/03 vil 7 millioner (eller mer) være helt naturlig.

Kan du greie en slik oppgave, Kristian?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home