Tuesday, December 13, 2005

Gone But Not Forgotten

BA kan i dag bringe den tåredryppende nyheten om at den midlertidige tribunen i Klokkesvingen nå er kjørt i i Rådalen. Løv-Ham som var interessert har imidlertid ikke tatt kontakt. I denne utgaven av klagogsyt vil klagogsyt himself fortelle om hvordan det har gått med andre tribuner.

Varden
Er det noen som husker stilaset av en tribune på Varden Kunstgress i 1990? Fyllingen flyttet som kjent "ned" til Varden Amfi to år etter. Dermed ble "tribunen" rigget ned. Men til forskjell fra eksempelet over havnet den ikke på bossfyllingen. Tribunen ble rigget opp igjen på Slåtthaug Kunstisbane.

Lerkendal
I 2001 ble den gamle hovedtribunen på Lerkendal revet. Nidelv tok på seg ansvaret for å demontere de røde (!) setene. Som takk fikk de kjøpe disse setene billig. Dermed risikerer du å finne litt av Lerkendal på Nidelv sin hjemmebane. Nidelv trengte dog ikke alle setene, dermed fikk Steinkjer også noen hundre stolseter.

Wembley
Introduksjonen av nye og ombygde stadionanlegg gjør at klubbene mister endel av fotballarven sin, og noe av sjarmen blir borte. Noen klubber greier dog å bygge inn velkjente "merker" fra det gamle inn i sine nye stadionanlegg. Et eksempel er Rangers som har beholdt sin hovedtribune fasade. De har skjønt at det er viktig å ta vare på noe av det gamle. Det samme kunne vært gjort med nye Wembley. Men der ble de to verdenskjente tårnene, som symboliserte Wembley, revet. Nå blir nye Wembley bare et helt normal fotballanlegg, akkurat som alle andre. Ingenting vil skille seg ut.

2 Comments:

At 9:45 pm, Blogger ErikAH said...

Knallfin blogg!

Har bladd litt bakover og fant mange interessante tanker om Brann, håper du holder ut neste sesong også :-)

 
At 11:34 pm, Anonymous Anonymous said...

Knallblogg dette ja.

Om han ikkje skulle holde ut neste sesong, så skulle det være fordi han ligger på sykehus etter et hjerteinfarkt etter å ha hisset seg så sinnsykt på en Brann-kamp.

 

Post a Comment

<< Home