Saturday, November 05, 2005

Engelsk fotball rulez da, lizzom

Etter kl. 14:45 på søndag er den norske sesongen virkelig over. Riktignok begynner Royal League om ikke altfor lenge, men interessen for den er høyst begrenset selv innenfor supportergrupperingene til de fire lagene som er kvalifisert.

Engelsk fotball
For oss som holder med et av de 10 lagene som ikke er kvalifisert kan vinteren bli lang og kjedelig. Derfor er det mange som skrur på tv, og ser på Canal+ og engelsk fotball. Som kjent er interessen for fotballen fra de britiske øyer enorm her til lands. Mange har, sykt nok, et sterkere forhold til f.eks Man. Utd eller Liverpool enn til sin egen lokale klubb.

Prejudice
Dette gir mange rare utslag. For eksempel er det mange som ser på norske supportergrupperinger som en gjeng med idioter og alkiser. F.eks er det mange trøndere som aldri kunne ha tenkt seg å gå innom puben Klokkesvingen før en kamp på Lerkendal. Men derimot ville de samma storma inn på en av de mange supporterpubene i Manchester. Når de så var komt inn der ville de sagt at all denne øldrikkingen og syngingen var sjarmerende. Mens om de ser det samme i Norge er dette rølpete og idiotisk.

Tilskuerantall
En annen ting er at anglofile Norge hyler og roper om stemningen og atmosfæren på engelske baner, og ikke minst om hvor høye tilskuertallene på engelske baner er. Det er grunn til å opplyse at hvis vi ser på innbyggerantallet i Norge kontra England er prosentandelen av de som går på fotballkamp her 20% høyere enn i oppskrytte England. De har heller ikke det høyeste publikumsgjennomsnittet. Den æren er det den kommende VM-nasjonen, Tyskland, som stikker av med. Forøvrig er atmøsfæren på mange engelske baner en vits. En av grunnene til dette er innvasjonen av slike bønder som deg og meg. "Vi" drar dit for å oppleve stemningen, men ikke faen om vi hjelper til med å skape den. Om man på død og liv skal til England for å oppleve den stemningen og atmosfæren som de en gang var kjent for må du nedover i divisjonssystemet!

Engelsk fotball, altså alt utenom det sportslige, er så jævla oppskrytt. FOrhåpentligvis vil "Ola Dunk" innse det snart!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home