Sunday, October 30, 2005

Sesongslutt

Sesongen er over og slutten ble nesten like spennende som i fjor. VIF fikk gull, mens AAFK slo følge med Bodo/Glimt til den såkalte Adeccoligaen.

Brann
Minst spenning og dramatikk var det på Briskeby. Kampen var i det hele tatt et langt gjesp, og Brann scorte på halvparten av sjansene sine (1 av 2). Klagogsyt var tilstede, og skjønner ikke hvorfor man betaler penger for å se på noe slikt.

VIF
Men i dag og de nærmeste ukene vil det være gullvinner, VIF, som vil dominere sportssidene. De fikk sitt dessverre velfortjente gull, og klagogsyt gratulerer. Gullkampen ble IKKE avgjort av den tvilsomme offsideavblåsningen på Kristiansand Stadion. I enkeltkamper, som f.eks i en cupfinale kan dommerne være med på å avgjøre resultatet. Men i Tippeligaen er ikke bare 1 kamp, men 26 kamper. VIF er kanskje ikke det laget som har underholdt mest. De har heller ikke flust av sjarmtroll i stallen (mer usympatiske drittseker). Men over 26 runder er det dyktighet og litt flaks som teller. Tallene taler sitt klare språk, og de viser at det nettopp er Oslolaget som har vært dyktigst, og har hatt Fetter Anton på sin side. Bitter og beklagelig er det naturligvis, men å "ta" linjedommeren i Kristiansand blir bare idioti.

Uviktig
Noen ganger blir fotball totalt uviktig, som f.eks i kveld. NRK kveldsnytt kunne i kveld melde at Fredrikstads Dagfinn Enerly brakk nakken i kampen mot Start,og at "smurfen" i verste fall kan få varige lammelser.. Slike ting setter visse ting i perspektiv, blant annet hvor uviktig fotball egentlig er. I en slik sammenheng blir det patetisk å være skuffet over at VIF snek til seg gullet på målstreken. Klagogsyt føler med familien, vennene og fotballkollegaene i den fæle situasjonen som har oppstått, og ønsker Enerly god bedring!

RBK
Brann kom foran RBK på tabellen for første gang på noe og tyve år. Men RBK satte for andre år på rad ny publikumsrekord. Med 21258 tilskuere mot Tromsø i kveld kunne RBK legge frem et snitt på imponerende 17549. I rettferdighetens tegn skal det sies at RBK på hver hjemmekamp har tilbudt xx-fotballag grupperabbatt til svært hyggelige priser. Dette har selvfølgelig hatt STOR innvirkning på snittet. Men det er uansett et bedre "triks, enn ¨å gi bort 10.000 billetter til diverse kamper, slik som seriemestrene gjør.

Men kvelden og de neste dagene tilhører dessverre VIF. Heldigvis er det cupfinale om en uke, og dermed vil fokuset forhåpentligvis bli rettet mot LSK og Molde.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home