Sunday, October 30, 2005

Dagen derpå

Sesongen er over og media har begynt med sine oppsumeringer av nok en dramatisk og spennende sesongslutt.

Årets skuffelse
I beste mediatradisjon har det blitt en diskusjon om hvem som er årets overaskelse og skuffelse. De fleste er enige om at Start er årets overaskelse, og at RBK er årets skuffelse. Pussig nok nevner få om ingen at Brann bør også være årets skuffelse. Ingen klubb har skuffet mer enn Brann. Kun Karl Petter Løken i RBK nevnte Brann som en skuffelse. Kanskje er det like greit. Det er ikke kjekt å få gnidd inn for ørtende år på rad hvor elendig Brann er. Men jeg savner mer kritikk. Hva skjedde etter fjorårssesongen? Brann ble rost opp i skyene, og alle (inkludert spillerne og ledelsen) trodde at sesongen 2005 ville gå som på skinner. Slik endte det definitivt ikke. Brann beviser nok en gang at klubben ikke takler medgang. Bergens stolthet er fremdeles ikke modne nok til å ta de siste to skrittene. Klubben står fremdeles på stedet hvil, og har ikke utviklet seg i det hele tatt. Det er trist og leit, men samtidig er det disse faktorene som kjennetegner Brann. Ingenting tyder på at det skal forandre seg.

Enerly
Foreløpig intet nytt om den fatale ulykken til Dagfinn Enerly.Mossekråkene viste i dag sin sympati med vingen med et støttebanner før kampen mot Sandefjord. Kjernen planlegger å gjøre det samme i forbindelse med CL-kampen mot Real Madrid førstkommende tirsdag.

Dylan
I dagens Bergensaviser advarer Mcallister om at han vil forlate Brann om klubben kjøper en ny spiss i vinter. Vel, denne "trusselen" er det vel ingen i Brann eller på tribunen som bryr seg veldig mye om. Dylan har kun hatt 2 gode kamper for rødtrøyene. Det var i debuten mot Molde og i RL-kampen mot Odense i Vestlandshallen. Om vi ser bort i fra disse to kampene har Australieren vært en stor skuffelse, og kan trygt betegnes som en flopp. Sandefjord ble i dag klar for Tippeligaen, og Vestfoldslubben har tidligere vist interesse for surferen. Dermed kan Dylan ende opp med å få Tor Thodesen som sjef.

RL
For de fire øverste lagene (pluss RBK) er sesongen ikke over. De skal spille Royal League, mens andre må kjede seg halvt i hjel med treninger på kunstgress innendørs. Brannspillerne har signalisert at RL er noe tull. De ville ha ferie, og ikke ha noe som helst av matching mellom november og april. Det kan også være en grunn til den håpløse høsten...For toppklubbene foregår nå fotball året rundt. Ingen i RBK har klaget over det. Der oppe er de glade for god matching hele året, I Brann er saken annerledes. Spillerne i stallen som IKKE er interessert i RL trygt få lov til å forlate Brann!!

2 Comments:

At 2:14 pm, Anonymous Anonymous said...

Årets store glede er at RBK havnet i skyggenes dal. De som har skuffet mest i årets Tippeliga er vel muligens Brann, for jeg også hadde troa på dem - i hvert fall i forhold til medalje. I tillegg skuffer Molde ved å havne på kvalik - ganske rart med spillere som Berg Hestad, Ohr, Friend og Rudi. Viking og Lillestrøm skuffer også til en viss grad, mest fordi de er for ujevne til å kjempe helt i toppen. Litt synd at Aalesunds FK rykker ned også, for selv om spillerne tydeligvis ikke holder mål, gjør i hvert fall supporterne og interessen rundt laget det. En oransje fargeklatt mindre, med andre ord. Det mest positive i år har vel vært framveksten av nye profiler, som Hæstad og Grindheim.

 
At 7:15 pm, Anonymous Anonymous said...

sorry...

 

Post a Comment

<< Home