Friday, August 12, 2005

Hve i helvete er det som skjer?!

Nok en gang har Brann skuffet. Nok en gang går vi skuffet hjem. Brann beviser at de har absolutt ingenting i UEFA-cupen å gjøre. Det som først og fremst har bragt RBK til en enorm suksess i CL er angrepsdyktigheten og scoringsteften. Når vårt kjære Brann driter seg ut i en dårligere E-cup turnering er det fordi Brann mangler angreps, og avslutningsdyktighet.

Mjelde
Å ha gode evner til å organisere og kommunisere gjennom engasjement er viktige punkter for en trener. Men slike ferdigheter kan ikke dekke over manglende faglig kompetanse. Beklagevis har Mjelde blitt forvirret av stadig nye pengegaver fra gruppen "Hardball" og Idar Vollvik, og man kan spørre om det har fjernet noe av fokusen på fotballutviklingen. Både titt og ofte hender det at motstanderen til Brann scorer først. Hva gjør Brann og Mjelde med dette? Ingenting! AV en av mange ting har de f.eks ikke tatt tak i å takle endringsutfordringer. Sjansen for at Brann har mottrekk i forhold til motstanderens formasjon(er) er lik null. Hva gjør de på treningsfeltet? Jeg trodde de trente på roller og samhandling (jeg hater det ordet). Det gjør de tydeligvis ikke.

Spillerne
De fleste spillerne på Brann går nok rundt med det selvbilde at nå er de god, og at det vil forbli slik. Gitaristen Brian May, som er en glimrende gitarist, øver hver dag. Det må Brannspillerne også. De kan jo for eksempel begynne med å slå bredsidepasninger. Det er faktisk en skremmende stor kontigent som ikke behersker dette til fulle. Derfor burde ikke disse blitt sett på som proffer. Nope, de er rett og slett amatører som er blitt kommersielle spillere. Profesjonell kan man i alle fall ikke kalla de! En fionilist sa en gang : -I vårt miljø sier vi at en amatør er den som øver til han klarer det, mens en proff er den som øver til han ikke feiler. Dette burde være et stort tankekors for de overbetalte klovnene i SK Brann!

Medgang
Det er først og fremst i medgang det er viktig å bli minnet på hvor man kan utvikle og forbedre seg. Men på grunn av at det går så bra, så slipper du spørsmål, og derfor virker det som Brann har oversett svakhetene sine. Får å ikke gå i denne fellen er det viktig å ha oversikt å finne de områdene man kan forbedre seg på, noe Brann har oversett totalt. Når nå motgangen kommer er de ikke forberedt i det hele tatt, men sier at de må snakke sammen ETTER kampen for å si hvor han eller han vil ha pasninger. Er det kanskje på grunn av at Mjelde bruker spillere i gale roller (les : Miller og Scharner)?

Kvisvik
Det var en gang en briljant fotballspiller som het Raymond Kvisvik. Han ble solgt fra Brann og alt raknet. Kvisivk var mange ganger sløv, men han hadde den unike evnen til å bruke dyktigheten sin til å gjøre andre dyktige. Mjelde og Brann har beklagevis blitt forledet til å tro at bare det er mange nok og like nok spillere i Brann, så blir Mjelde sitt "kollektiv" sterkt og dyktig. Hahahahahaha!! Som Mjelde kanskje har skjønt nå er dette langt fra sannheten. Absolutt ingen lag overlever uten dyktige enkeltindivider!!! (...og da tenker jeg ikke på Ørn x 2 , Hanstveit, Haugen, Gunntveit, Mcallister, Knudsen, Sanne, Mcallister, Opdal, Walde, Klock eller Kalvenes)

Mjelde og spillerne vil gjerne ha annerkjennelse for det de gjør. Da er det ikke akkurat et sjakktrekk å snakke om hylekor og hets når hovedpersonene selv tydeligvis raver rundt i ørsken. Har Brann hørt om åpenhet og tilgjengelighet? Nei...da får dere ha det så godt, og god bedring.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home