Saturday, June 24, 2006

Kappa

I følge Nettavisen blir Italienske Kappa Branns nye utstyrsleverandør fra 2007. For en 4-års avtale betaler Kappa mellom 25-30 millioner. Dermed blir Brann det første Eliteserielaget som blir sponset av den Italienske produsenten.

Ingen bombe
For de av oss som har fulgt litt med kom ikke denne nyheten som en bombe. På et foredrag på BI for et drøyt år siden annonserte Bjørn Dahl allerede da at den neste utstyrsleverandøren sannsynligvis ville komme fra Italia. I tilegg er det en offentlig hemmelighet at sammarbeidet mellom Brann og Umbro ikke har vært en dans på roser. Derfor er det ingen overaskelse at Brann bytter utstyrsleverandør til neste år.

Dårligere enn Rosenborg
I og med at Nettavisen spekulerer i at avtalen ligger på mellom 25 og 30 millioner tipper klagogsyt at avtalen har en samlet verdi på 27 millioner. Et slikt beløp vil gi vil gi Brann 6.7 millioner pr. år. Om vi sammenligner denne avtalen med Norges rikeste klubb, Rosenborg, sin avtale med Adidas ligger Brann fremdeles et stykke bak middelhavsfarerne. I fjor skrev de under på en 8-års (!) avtale med den tyske produsenten verdt 75 millioner kroner. Det gir "Troillungan" en årlig gevinst på 9.3 millioner.

Hammarby og FC København
Det laget med størst økonomisk suksess i Skandinavia er fra Danmark, og heter FC København. Brann blir nå draktkollegaer med sine Danske venner. For privilegiet å sponse FCK betaler Kappa 10 millioner pr. år. Svenske Hammarby er også innlemmet i Kappastallen, og får 7.3 millioner årlig fra Italienerne. Dermed er ikke avtalen like gunstig som jeg hadde håpet på. Uansett er dette (nok ) et steg i riktig retning for Brann. Det neste skrittet for Brann bør være å få kun en sponsor, i alle fall på framsiden av drakten. Tidsperspektivet for dette bør ligge innenfor 3-4 år.

2 Comments:

At 10:29 pm, Anonymous Anonymous said...

Savner en oppdatering, Geir. Med tanke på Brann sin katastrofale start på høstsesongen burde vel det være mye å skrive om for deg.

 
At 8:42 pm, Anonymous Anonymous said...

Det er da ikke så galt da? To seire og et tap. Klart vi ikke skal tape mot Ham-Kam, og ikke vet jeg hva som skjedde (ferie og dårlig nettforbindelse).
Ellers kanjo dette være et eksempel på klassisk fornektelse. Brann taper og Geir skriver om drakter i fremtiden... :-)

 

Post a Comment

<< Home