Tuesday, May 23, 2006

Gullfeber?

I følge Tv2 er det visstnok gullfeber i Bergen. Derfor er det merkelig at det fremdeles er ca 6000-7000 billetter igjen til søndagens kamp mot Lyn. Det er en myte at "hele" Bergen er interessert i Brann.

8000-9000
Faktisk er det veldig få av Bergens 250.000 innbyggere som bryr seg om Brann. Av de 250.000 har Brann kun en base på ca 8-9000 som alltid vil stille opp på hjemmekampene. De aller fleste i Bergen vet faktisk ikke når hjemmekampene går. Ikke bryr de seg heller.

Gaia
For de som er halvinteresserte må det derfor være en kjempefordel å se at Gaia og noen drosjer kjører med Brannflagg de gangene det er hjemmekamp. Det gjør denne gruppen oppmerksom på at det faktisk er kamp på Brann Stadion. Om bare 10 stk dermed velger å gå er denne kampanjen bryet verdt. Om jeg ikke husker feil ble denne ideen iverksatt etter et "brainstorming" medlemsmøte i daværende BST.

Medieskapt press
Selv med den lille (?) basen på 8000-9000 kjører media hele tiden saker om at nå forventer hele Bergen gull. Bare tull. De aller fleste kjenner nemlig Brann altfor godt, og bare venter på når det skal gå "åt skogen". Derfor er det kun media som skaper det evt. presset Brann måtte føle akkurat nå. Det er nemlig veldig få utenfor sportsjournalistikken som går og tenker i de baner. Men Brannkvoten må selvfølgelig fylles, og flotte overskrifter må lages. Dermed er det lett å ty til slike virkemidler som BA og spesielt Dagbladet har på sine respektive forsider i dag.

Outsider
Men selv klagogsyt må innrømme at ting ser bra ut. Før sesongen trodde klagogsyt på at rødtrøyene ville havne ca samme sted som i fjor. Nå må klagogsyt strekke seg til at Brann blir en outsider til en av de fire Royal League plassene. På søndag venter Lyn, og med seier der kan det fort bli folksomt på HB-feltet 5 juni. Dog blir det nok ikke like folksomt som i 1990... Hva avisene skriver om Brann evt. skulle vinne på søndag bør ingen bry seg om....

1 Comments:

At 12:27 am, Anonymous Anonymous said...

Det er riktig at den skikkelige interessen er overdrevet, hele byen går ikke av hengslene etter en seier. Men at det er et engasjement langt utover de 8-9000 er det ingen tvil om. Brann betyr "litt" for mer en ti ganger så mange som det. Det har ikke med fotballinteresse å gjøre, men med lokalpatriotismen som er relativt sterk i byen. Det hadde vrt vanskelig å forsvare alt Brann-stoffet i avisene dersom kun 5% av lesere brydde seg...

 

Post a Comment

<< Home