Monday, September 26, 2005

Cupfinalen

I forbindelse med årets cupfinale har det igjen blitt en diskusjon om NFF sin billettfordeling.

Etter landskampen mot Skottland for noen uker siden ble Ullevaalpublikummet kritisert for å være for tamme. De ble kritisert for å ha holdt kjeft i 90 minutter, og regelrett pisset på av "The Tartan Army" som ga alle en leksjon i tribunekultur. På landskamper består over halvparten av publikummet av sponsorer. Men beklagevis skjer det samme på cupfinalen, som skal være de to finalelagenes og deres tilhengerne sin store dag.

"Nytt" publikum
I sin tid tilhørte fotballen arbeiderklassen, slik er det definitivt ikke lenger. 6 november blir mer enn halve Ullevaal fylt opp av sponsorer som knapt nok vet forskjell på corner og offside. Men det er disse som kommer til å "stjele" plassene til Tornekrattet og Kanari-Fansen.

Tragisk
Det er en skandale at NFF sin fordelingsnøkkel gir kun halvparten av billettene til de to finalelagene. Samtidig er det tragisk at NFF sine egne billetter havner på svartebørsmarkedet. Supporterklubbene i Norge er uenige om så å si alt. Men en ting er alle enige i, det er at finalelagene får for få billetter til finalen. En løsning kan være at hver enkelt supporterklubb driver lobbyvirksomhet i egen klubb for å få gjennomslag for en større billettkvote til finalelagene på neste fotballting. Det er forøvrig verdt å nevne at Brann og RBK stemte ned dette forslaget på forrige fotballting. Dermed blir det patetisk av Jæger og Brann å klage over billettfordelingen som i fjor.

Brann er en skandale
Ikke nok med at NFF sin billettfordeling er en skandale. Mange klubbers billettfordeling er like ille. Brann troner naturligvis på verstingtoppen. Etter at klubbene har fått sin usle billettkvote av NFF skal finalelagene i neste omgang gjerne gi en påskjønnelse til sine egne sponsorer og samarbeidspartnere, for ikke å snakke om de lokale kjendisene og deres familier, søskenbarn og tremenninger. Dermed satte Brann ny norsk rekord i fjor med å bare avpsise sin syngende kjerne, BBB, med kun 300 billetter.

Null bedring
Jeg har dessverre null tro på at Brann vil begynne å prioritere sesongkortinnehaverne og de syngende supporterne på Store stå. I forbindelse med den forestående stadionutbyggingen er alt vi hører om hvor flotte de nye VIP-fasilitetene på nye Brann Stadion vil bli. Det forteller alt om hvem Brann prioriterer.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home