Tuesday, March 15, 2005

Viper og sponsorer mister cupfinalebilletter

Etter billettbråket rundt cupfinalen i fjor har Norges Fotballforbund og Norsk Supporterallianse blitt enige om en ny billettfordeling. NSA klarte sammen med NFF å frigjøre 2500 billetter, noen som tilsvarer 10% av billettene på Ullevaal på finalen. Denne avtalen trår i kraft i 2006, og dermed får vi bare 1 år til med en skandalefordeling av billetter.

Hvem får disse billettene?
2000 av disse billettene blir delt mellom finalelagene, mens de siste 500 billettene legges ut til telefonsalg. Dermed øker den kvoten fra 2000 til 2500. NSA har bedt NFF om ikke å gjennomføre denne økningen med mindre Stortinget viser ansvar og vedtar en lov mot svartebørshandel av billetter. NFF vil vurdere å eventuelt la finalelagene få også disse 500 billettene hvis politikerne feiler.

Hvem mister sine kvoter?
Klubbene og kretsene får halvert sin kvote. Det betyr at de går fra 3250 til 1625. Det samme gjelder journalistene. De har hatt 500 billetter, men må i fremtiden nøye seg med 250. Det som gleder mest er at Norsk Fotballs Venner med sjefsklovn Tom A. Schancke i spissen mister hele sin kvote på 250 billetter. Om vi ser bort fra Schancke & co er det de ansatte i NFF, UBC og tilhørende selskap som rammes hardest. De må tåle mer enn en halvering av sine kjøpskvoter. Dette har nok en sammenheng med at Tv2 i fjor kunne avsløre at store deler av denne kvoten havnet på svartebørsen. Ellers mister NIF sine frikort, og NFTF må også tåle kutt i sin kvote.

Færre billetter fordelt flatt
Det blir også en endring i fordelingen mellom de to finalelagene. Færre billetter vil bli fordelt flatt, og flere fordelt etter gjennomsnittlig tilskuertall i Tippeligaen. Om alt blir som i fjor, og at Brann og Lyn møtes i finalen har NSA satt opp eksempelet :

Brann vil få 8750 billetter (mot 6750 i 2004), mens Lyn vil få 4250 (som i 2004)

"Alle" får kutt
Stort sett mister alle, unntatt klubbene og NSA, hele eller deler av sin kvote. NSA og NFF har virkelig snudd på alle steiner, og fått til en brukbar avtale. Det er verdt å legge til at når Ullevaal blir bygget ut, og får en kapasitet på 30.000 vil også disse nye 7000 plassene tilfalle finalelagene.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home