Wednesday, March 30, 2005

Sponsorer

Førstkommende søndag er det generalprøve mot AAFK på stadion, og ydmyke Brann har satt billettprisen til syke 150,-! Service blir som oftest definert etter hvor mye du må betale for tjenesten eller varen. Vi kan allerede nå konkludere med at Brann tar en pris for varen som definitivt ikke vil innfri forventningene!

En ny gruppering på arenaene
Hele poenget med en business er å få og beholde kundene. Uten kunder vil det ikke være grunnlag for å starte en business. Med slike priser er Brann godt på vei å skremme vekk store deler av kundemassen, og gjøre fotballen til en ekslusiv sport. Skremmensbildet vi alle har fryktet er på vei til å bli virkelighet. Sponsorer og folk med stor lommebok overtar plassene, og atomosfæren med å gå en fotballkamp forsvinner.

Hvorfor bruker de penger på fotball?
Er det virkelig sponsortullinger som fortjener å bli oppvartet til tusen i hodet og i ræven? Ja, mange har nok fete titler på visittkortene, i alle fall et par av de. De bidrar med en god slump penger til Brann, og sånn sett er de viktig. Men det må være lov å spørre hvorfor de bruker disse pengene. De er jo ikke spesielt interessert i fotball. Jeg skjønner til en viss grad at Brann yter gjengen silke-service. Det er bare idioter som biter matmor i hånden. Uansett er det en gåte for meg at enhver idiot fra Gaia, Toro etc skal hensyntas. Firmaene er i gjennomsnitt tross alt bare sponsor for Brann i noen år, maks 5. Mens vi som er der hele livet kommer alltid i annen rekke.

Cupfinalen
Ta det med ro. Jeg skal ikke begynne å mase opp billettfordelingen. Det blir det tid nok til nær vi nærmer oss november. Istedenfor vil jeg si noe positivt om sponsorer som er på cupfinalen. Til hver cupfinale tar Brann med seg hele restlageret og selger unna harryting som bøttehatter og annet drit. Det flotte er jo at sponsorene kjøper dette. Dermed får du en rimelig høy mongobøffel gruppering i hovedstaden. De hattene får jo selv en medisinfri statsminister til å se ruset ut.

Respekt
Brann viser sponsorer utrolig mye respekt, mens vi blir sett på som et nødvendig onde. Men hva er respekt i fotballsammenheng for oss? Først og fremst handler det om forståelse, og at man tenker på hverandre. Vi er i samme båt.
Respekt er å ikke ta sirkuspriser for å se en treningskamp. Det er heller ikke å komme med et arrogant svar når du kommuniserer med den største kundegruppen via tlf eller e-mail. Men respekt er å ta i mot publikum med varme, og et brennende ønske om at alle skal føle seg godt mottatt. Hjelpe til med evt. praktiske ting noen kanskje må ha hjelp til. Å prate sammen, og gi uttrykk for at det er bra at folk kommer.

NFF
At NFF har komt lenger i tankegangen enn Brann sier sitt om hvor dårlig det står til i klubben. NFF har utrolig nok tatt seg sammen, og anser i dag fotballsupportere for å være en viktig del av fotballfamilien. Brann kommer aldri til å innse dette!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home