Tuesday, March 01, 2005

Kunstgress på Brann Stadion?

UEFA har nå bestemt seg for å godkjenne spill på kunstgress både i Champions League og UEFA-cup til høsten - de legger fram nyheten i dag, tirsdag, faktisk, og alt tyder på at dette er framtiden. Dermed overasker det meg om vi ikke får se kunstgress på Brann Stadion. Som kjent skal gressmatten byttes ut i forbindelse med ombyggingen. kunstgress for oss her i nord gir oss allerede nå bedre muligheter for å drive helårsfotball.

Kunstgressbaner er fremtiden
Med tanke på hvor langt man er komt i utviklingen av gode kunstgressbaner, og ikke minst været i Bergen mener jeg absolutt at kunstgress er løsningen. Med kunstgress slipper vi flere Royal League kamper i Vestlandshallen, og det samme gjelder for evt. UEFA-cup eller CL-kamper. Mange vil kanskje mene at naturgress er noe som hører fotballen til. Men vi må huske at vi bor i det kalde nord, og selv med undervarme gir det ikke nødvendigvis gode baneforhold. Et godt eksempel på dette er RBK sin hjemmekamp mot Panathinaikos like før jul.

Kunstgress og tak på Lerkendal og Ullevaal
På Lerkendal og Ullevaal har de allerede luftet planene om kunstgress, og ikke minst tak over banen. I Trondheim håper de at et tak vil være på plass i midten av 2007-sesongen. De har beregnet denne kostnaden til drøye 100 mill. I tillegg virker det som om planene er å legge kunstgress på Lerkendal i 2008 eller 2009. I dagens utgave av VG luftet eierne planene om kunstgress og tak for nasjonalarenaen, men det det fremstod som planer som først (kanskje) blir igangsatt om 3-4 år. I Trondheim har de komt mye lenger i planleggingen, og derfor får nok Lerkendal æren av å bli Norges første fotballarena med tak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home