Monday, February 28, 2005

Draktsaken på årsmøte

Ikke overaskende endte kveldens årsmøte med å godta årets drakter. På brann.no kan vi lese

Et medlem lanserte forslag om at klubbens farger, rødt og hvitt, skulle etterfølges på draktene, uten noen andre fargeinnslag, falt mot fire stemmer etter en lang debatt.
Flere av klubbens eldre medlemmer minnet årsmøtet om at svart er en tradisjonell Brann-farge, som har vøært benyttet på Brann-drakter siden før andre verdenskrig.


For å begynne med det siste, så har den eldre garde helt rett i at fargen svart ble brukt før 1940. Den har også preget drakten etter dette, senest i 1992. Da var overdelen rød og hvit, og shortsen var svart. Men å gå så langt i å si at dette er en tradisjonell farge for klubbens vedkommende er å strekke det vel langt.

Branndrakten er klubbens største salgsobjekt
Det de eldre glømmer er at drakten er Brann sitt største salgsobjekt. Personlig har jeg ikke tenkt å kjøpe årets eller neste års drakt slik som fremstår nå. Jeg regner med at Brann mister inntekter i hundretusenkroners klassen på grunn av at fargene nå er svart og rød.

Uansett er det nå bestemt at årets drakter blir i fargene rød og svart, og ingen kan gjøre noe med det. Men denne debatten kan ha vært nyttig på lang sikt, slik at vi i 2007 slipper andre farger enn rød og hvit på drakten.

Sponsorlogoer
Jeg begynner snart å mistenke Kristian Jæger å lese disse sidene. Først kom han med den nye partneravtalen, som rett nok er ræva økonomisk sett, men som er et skritt i riktig retning. På kveldens årsmøte kom det frem, i følge bataljonen.no, at sponsorlogoene på drakten fremdeles skal være rød og hvit. (med unntak av BA og Gaia sine miniatyrer). Dette er nok et skritt i riktig retning, og noe av det jeg har mast på.

RBK går motsatt vei
Interessant nok går RBK den motsatte veien. På Lerkendal har de bestemt å ikke ha sponsorlogoer i svart og hvit, men ha sponsorlogoene i sponsorenes orginale farger. Dette har selvsagt satt sinnene i kok hos Kjernen, og de har krevd et svar fra klubbledelsen. Svaret var at fargede logoer synes bedre enn logoer i svart og hvit, og det er nok rett. Men at Brann nå går til dette skrittet er positivt, og er et eksempel til etterfølgelse for klubber som f.eks RBK.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home