Sunday, January 09, 2005

Tv-avtalen

Som følge av tv-avtalen ble drøyt 56 millioner kroner fordelt, i 2004, på klubbene i eliteserien og 1. divisjon. Alle klubbene i eliteserien fikk 1,167 millioner kroner hver, i tillegg til at 25 millioner kroner ble fordelt på bakgrunn av serieplassering og TV-kanalenes seertall. De fire «best betalte» lagene var Rosenborg (5,3 millioner kroner), Vålerenga (4,5 mill.), Brann (4,3 mill.) og Tromsø (3,2 mill.).

Om vi ser til vårt vårt naboland, Danmark, er situasjonen en helt annen. Dansk Tv3 betaler mellom 80 og 100 millioner for rettighetene til Superligaen, som er danskenes svar på Tippeligaen. Dermed dukker interessante tall opp. På ca en halv sesong har Brøndby tjent 4.4 millioner. FCK har tjent 3.8 mill, mens OB, som vi kjenner til, har tjent 1.8 mill. Disse tallene viser at Brødnby tjener mer på tv-inntektene på en halv sesong, enn det RBK får inn på en hel sesong. Dermed er det fullt mulig å skjønne frustrasjonen og sinne til storklubber som RBK, Brann og VIF.

Skandalen stopper selvfølgelig ikke her. Neida, vi snakker tross alt her om NFF. Organisasjonen som håver inn penger, men som bare ga usselige 200.000 til flomofrene! Sondre kåfjord sa før beløpet ble annonsert at "Vi skal gi så det monner". Piss meg i øret! Men greit, ble litt avsporing her. Det største problemet er Rune Hauge. Han vil igjen entre manesjen når tv-avtalen skal re-forhandles etter denne sesongen. Hauge mottok 20 mill. NOK i honorar ifm. forhandlingene av den siste TV-avtalen. Altså mye mer enn f.eks. RBK tjener på avtalen i løpet av tre år! På det tidspunktet sa Nils Skutle at "dette aldri må skje igjen". Nå er det altså skjedd igjen. NFF med (L)espelund i spissen har hentet Hauge som sin forhandlingspartner. Heia NFF!

Til slutt en liten takk til Thomas Myren for tall og info.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home