Thursday, January 06, 2005

Start utbyggingen nå!

Utbyggingen av Brann Stadion blir stadig utsatt. Ettersom NFF skjerper kravene til stadionanleggene år for år, fører dette automatisk til en nedgang i kapasiteten. I 2003 var kapasiteten 19.000. I 2004 hadde Brann bare lov til å slippe 17.500 inn gjennom portene. I år er kapasiteten blitt ytterligere redusert, og Brann Stadion har nå en kapasitet på bare 15.000. I praksis betyr det at det eneste stedet man kan stå på Brann Stadion er på Store Stå. Bergen Kommune i sammarbeid med Brann, må få fortgang i saken! Vi kan til slutt ende opp med en kapasitet på bare 12.000, med mindre Bergen Kommune og Brann får fingeren ut.

Ny Stadion vil også generere nye inntekter. For det første vil Brann tjene grovt på VIP plasser, og for det andre vil sesongkortsalget eksplodere. I fjor var nye Viking Stadion på plass, og plutselig hadde de 6000 sesongkortinnehavere. I år skal Aalesund innvie sin nye storstue, Colour Line Stadion. Dette har ført til en gedigen oppsving i sesongkortsalget. Aalesund har allerede solgt 5000 sesongkort, og vil selge enda mer. De er faktisk ørlite bekymret over den store interessen. Det nye stadionanlegget vil nemlig ha en kapasitet på bare på 10.500, og dermed vil de måtte si stopp på 7-8000 solgte sesongkort. De må tross alt ha noen billetter igjen å selge på kampdagen.
Til slutt er det selvsagt Rosenborg, som utbygget Lerkendal, og har en kapasitet på 22.000. I fjor hadde RBK 9500 sesongkortinnehavere. I år forventer de å passere den magiske grensen på 10.000, og få rundt 11.000 sesongkortinnehavere! Det er intet mindre enn imponerende!

I Brann forventer man også en økning. Men selv om fjoråret var tidenes sesong, blir økningen i antall sesongkort på "bare" 1500. Med andre ord blir det rundt 6000 med sesongkort på Brann Stadion i april. En gammeldags og umoderne stadion setter en stopper for å være på Rosenborg sitt nivå. Om, eller når, Brann får utbygget "stadda" bør målet være å ha rundt 10.000 sesongkortinnehavere som trønderne.

Økningen hos Brann foran 2005-sesongen må først og fremst settes i lys av fjorårets cupfinale, hvor det var et vanvittig kjør etter billetter. De eneste som var sikret billett til finalen var personer med sesongkort, og diverse sponsorer. I tilegg gjorde det ikke saken bedre at stutdumme Brann og Kristian Jæger hadde lovet bort hele 400 (!) billetter til Gaia. Denne avtalen hadde Gaia sikret seg etter finalen i '99, og den godeste Jæger sa ". Hvem hadde trodde det skulle en så stor pågang etter billetter? Det var mye mindre press etter billetter i 1999, så denne avtalen virket bra". For all del Kristian. I 1999 var det jo bare de to lagene med størst publikumstekke i Norge som spilte mot hverandre. Klart det ikke var en pågang etter billetter. Men nok om det.

16 mai kampen mot Hamarkameratene og årets siste hjemmekamp mot Viking, spiller nok også inn for det øktende (som Jæger ville skrevet) salget til Brann. Disse to kampene ble nemlig utsolgt. En av fordelene med sesongkort er at du selvsagt har fast plass til alle lagets kamper. Det verdt å merke seg at i begge disse kampene tok Brann inn fler enn det de har lov til. Mot Viking slapp de inn 80 personer ekstra, og dermed havnet tilskuerantallet på 17580. Mot Ståle Solbakken & co slapp de inn 138 personer ekstra, noe som førte til at tilskuertallet havnet på pene 17638. Pussig at NFF ikke har gitt Brann bot for dette, når de ellers sanksjonerer i øst og vest.

Men utbyggingen må starte snarest mulig! Brann kan ikke være bekjent av å ha et såpass dårlig anlegg at de kanskje må spille sine e-cup kamper i Stavanger eller Oslo. I tilegg vil sesongkortsalget og inntektene fra VIP plassene skyte i været. Start utbyggingen nå!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home