Sunday, October 31, 2004

Tanker rundt Cupfinalen del 1

I og med at undertegnede blir borte fra mandag til onsdag publiseres nå Geir sine tanker rundt og om Cupfinalen. Om jeg gidder kommer det nok noen tanker på torsdag også.

I dag er det 5 år og 1 dag siden Brann sist spilte cupfinale på Ullevaal. 5 magre cupår er over, og Brann og Bergen er endelig klar for en ny folkefest i hovedstaden. Motstanderen heter Lyn, som er klubben uten støtte og popularitet i Oslo. Det sier sitt når hvert medlem i Bastionen fikk tilbud om å kjøpe to billetter. Selv med et slikt tiltak sliter Lyn med å bli kvitt de drøye 4000 billettene. Derfor kunne det blitt interessant om semifinalen på Nadderud hadde gått motsatt vei. Da kunne det vært Stabæk, og ikke Brann som løper ut på landslagsarenaen om 7 dager. Hva Stabæk og Lyn skulle gjort med 11.000 billetter på deling kunne ha vært interessant å vite.
Halvfulle tribuner hadde vi nok neppe sett, men svartebørsmarkedet hadde nok ikke vært like blomstrende som nå.

Å skrive en artikkel uten å gå inn på NFF sin billettfordeling ville vært umulig. Men som alltid er de ute etter å ødelegge festen. NFF prioriterer som vanlig kommersialismen foran folket. Både titt og ofte kommer pisspreiket om om at disse to må leve i et gjensidig avhengihetsforhold. Men hva kom først? Jepp, fotballen. Rikingene har bare kastet seg på popularitetskarusellen, og fått makt til til å utvikle organiseringen av spillet slik at dette igjen skal gi enorme inntekter til en rekke enkeltpersoner. Det er trist at NFF ikke klarer å innse at den vanlige publikummer og supporter er selve grunnlaget for den store sponsorinteressen, og at man derfor må innfri ovenfor "oss", istedenfor å støte oss vekk.

I år har Brann slått Lyn to ganger. De med god hukommelse husker at Brann vant 3-2 på Lerkendal og 2-1 på Brann Stadion i '99. Sistnevnte kamp går inn i historiebøkene som kvelden der det nok en gang ble bevist at tilskuerne kan være den 12 mann, og at det denne lørdagskvelden i oktober (!) var tropenatt i Bergen! Alle husker dessverre hvordan det gikk i finalen. Brann har med andre ord samme utgangspunkt i år, og bør og skal denne gangen være gode nok til å slå klubben fra Oslo vest. I år er den store sjansen. For første gang siden 1987 er det ikke trønderpakket som står på motsatt banehalvdel. Derfor må Brann benytte seg av denne sjansen. Om de ikke vinner i år, vinner de aldri!


0 Comments:

Post a Comment

<< Home