Thursday, October 05, 2006

Avtaler

Før årets sesong hadde Viking handlet inn spillere fra øverste hylle, og det var i år de virkelig skulle ta opp konkurransen med toppen i norsk fotball. Slik har det ikke gått. Viking kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk, og på markedssiden har Viking plassert seg såvidt over der de ligger på tabellen.

Lyse
I går kunne nemlig Stavangerklubben annonsere en forlengelse av kontrakten med hovedsponsor Lyse. Den nye avtalen er på 5 år, og er verdt 4 millioner pr. år. I tillegg ligger det inne en prestasjonsbonus, slik at summen kan bli høyere.

Molde+Viking=sant
Med denne avtalen plasserer Viking seg forbausende langt nede på sponsortabellen. Nylig fornyet også Molde avtalen med hovedsponsor Sparebanken Møre, og den er også verdt 4 millioner pr. år. Det forbauser meg at en klubb som Viking ikke får til noe bedre. Ambisjonsnivået er der, men med denne avtalen faller de også ut på det utenomsportslige.

Utstyrsavtaler
Samtidig annonserte FFK i dag at de skifter utstyrsleverandør. Dagens utstyrsleverandør for Brann, altså Umbro, har inngått et sammarbeid med aristokraten som strekker seg over 5 år, og er verdt opp mot 20 millioner. Dermed er Viking forbigått av enda en klubb når det gjelder utstyrsavtale. For noen uker siden skrev nemlig Viking under en ny treårsavtale med Adidas, og den er verdt mellom 2.5 og 3 millioner pr. år.

Trend
Ellers ser det ut som det er en trend i norsk fotball å ha lokal forankring når det gjelder hovedsponsoren. Dette er ganske interessant i og med at det er mye mindre å presse ut av lokale aktører enn nasjonale eller internasjonale aktører for den del. Men det er tydelig at klubbene er opptatt av å sammarbeide med det lokale nærlingslivet, selv om det evt. vil gå på bekostning av større og mer lukrative hovedsponsoravtaler.

Som kjent ligger Brann på "2. plass" når det gjelder både hovedsponsor- og utstyrsavtaler.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home