Tuesday, August 29, 2006

Utstyrsavtaler...

Viking skrev i dag under på en ny treårsavtale med Adidas. I følge 100% Fotball er avtalen verdt mellom 2.5 og 3 millioner pr. år.

Klasseforskjell
Som kjent bruker også Rosenborg Adidas. I Sør-Trøndelag er de økonomiske vilkårene i utstyrsavtalen på et helt annet nivå enn i den såkalte "Oljebyen". For å sponse Rosenborg frem til 2012 betaler Adidas "Troillungan" 9.3 millioner pr. år! I følge rbkweb.com var den gamle utstyrsavtalen til Rosenborg verdt rundt det samme som Viking sin nye avtale med Adidas.

Brann
I vår skrev som Brann kjent under en ny utstyrsavtale. De skifter fra Umbro til Kappa. Avtalen gjelder for 4 år, og Italienerne betaler Brann ca 6.7 millioner pr. år. Dermed er Brann sin nye avtale, litt overaskende, mye bedre enn Viking sin avtale med Adidas. Før Brann presenterte sin nye avtale med Kappa var det VIF som hadde Norges nest beste avtale. Nike betaler visstnok Osloklubben 3 millioner pr. år. Men nå er altså Viking komt opp på høyde med VIF, mens Brann har passert de.

2 Comments:

At 12:01 am, Anonymous Anonymous said...

Synes avtalen med Kappa er ganske god. Mener også at Kappa sine drakter er langt finere enn Adidas sine. Det er også et lite pluss at Brann er det eneste laget i TL som har det draktmerket. Gjør det litt mer eksklusivt. En ting til, har du intet å si om kampen mot Molde?; Vi vant jo for en gangs skyld;-)

 
At 3:14 am, Blogger Geir Vårdal said...

Prøver i prinsippet å unngå for mye synsing om det sportslige. Det får vi(mer enn) nok fra folkene på BBB-forumet :)

Forøvrig har nok Alexander Osdal den beste oppsumeringen. La meg sakse :

Det er fremdeles ikke seriemestertakter over Brann. En knapp 2-1-seier på hjemmebane over eliteseriens bunnlag, Molde, imponerer ingen. Rødtrøyene imponerer hverken resultatmessig eller spillemessig

 

Post a Comment

<< Home