Tuesday, August 15, 2006

Ny logo

BBB har fått ny logo, og mener at med den nye logoen har de tatt et skritt i merkevarebyggingens navn.

Er logoen det viktigste?
For supporterklubber mener jeg at logoen er noe av det minst viktige. De viktigste tingene for en supporterklubb bør være å få i stand rimelige og effektive borteturer, og ha god medlemsinfo.

Borteturer
I takt med den økende konkurransen i luftrommet har prisene falt drastisk, og har gjort det mulig for alle og enhver å fly for en billig penge til bortekamper. Dette er noe som ikke har gagnet BBB. Bussturene koster 450,-, men blir som oftest (minst) 200-300 kroner dyrere når du tar med utgiftene til mat og drikke underveis. I tilegg er det en sannhet at borteturene helst er for de som har VELDIG god tid.

Uforutsigbart ankomsttidspunkt
Å stoppe for å bade hjem fra en bortekamp der de fleste helst vil hjem så fort som mulig for å få litt sårt tiltrengt god søvn før jobb/skole er heller ingen god ide. Å ikke ha forutsigbarhet, og ikke vite når bussen er tilbake igjen i Bergen er en uting. Sannheten er at BBB ikke lenger kan konkurrere på pris, comfort og effektivitet. Det vil forundre meg om det ikke bare er et spørsmål om tid før bussturene viser seg å være en ulønnsom gekjeft. Det er også på bussen du finner de som faktisk bryr seg mer om å drikke enn selve kampen....Ikke akkurat et veldig fornøyelig klientell med andre ord.

Alkoholfrie busser
Etter "skandalen" på Marinlyst i 1999 ble forslaget om alkoholfrie bussturer nedstemt med en overvekt av 2 stemmer. Men nettopp et slikt tiltak ville gjort BBB til mer stuerene, og mer akspeptert. Det ville rett nok blitt et ramaskrik, men BBB ville nok fått flere mer på turene, slik at de ikke hadde merket de som evt. hadde gått til det skrittet å boikotte BBB sine borteturer p.g.a noe slikt.

Fly
Det er forøvrig udelt positivt at BBB har fått i stand en avtale med SAS Braathens til årets siste serierunde. Det ville være bra om BBB kunne greie å få i stand slike avtaler neste år til f.eks storkampene mot RBK og VIF.

Medlemsinfo
Medlemsinfoen til BST må sies å være meget bra. Hjemmesiden blir oppdatert relativt ofte, og den er oversiktlig og har et relativt ok design.

Medlemsblad
BBB har som kjent et medlemsblad som heter "Stein på stein". Beklagevis syns jeg dette medlemsbladet er fryktelig dårlig. Uinteressante artikler, masse intern humor. Bladet har aldri sagt at de skal være likt d12m, men kvaliteten er rett og slett hårreisende dårlig. Men for all del, dette bladet er sikkert kjempegøyt for 20% av medlemsmassen, mens for resten av oss er bladet like interessant som et reklamebilag.

Hvis ikke BBB gjør noe med borteturene og medlemsbladet blir heller logoen et symbol på en organisasjon som ikke driver med merkevarebygging, enn et symbol for en GOD supporterklubb.

5 Comments:

At 2:48 am, Anonymous Anonymous said...

Ingen kritikk mot Brann, Geir?;-)

 
At 2:00 am, Anonymous Anonymous said...

Hei Geir!
Som reiseleder på alle borteturer i år bortsett fra en må jeg få lov å opplys deg litt.

For det første så har det vært forsøkt både med dagsturer og familieturer uten hell, det vil si at turene gikk i underskudd.

Skal være enig med at det av og til kan være en del fyll på bussen, men det er bare en del som drikker. Mange drikker for kosen andre som meg er edru.

Og det og stigmatisere og si at de ikke er like gode suportere som de som er edru er å gå for langt. Jeg som edru får med meg det meste som skjer på borteturene og kampene. Og det er faktisk de som drikker som lever seg inn i kampen og heier mest. Hender av og til at det er noen som blir for full til noe, men dette er sjelden.

Når det gjelder fly så har du ikke helt skjønt det. Vi kan gjerne fly til hver bortekamp vi, men det koster 200 000 kr å leie en 120 seter fra SAS. Pengene for leien må innbetales på forskudd i det du bestiller flyet. Kanskje du da skjønner litt mer av det?

 
At 1:35 am, Blogger Geir Vårdal said...

Dette med fly og tog er en velkjent sak. Vi vet alle om forskjellene på å leie fly og tog fra Oslo kontra Bergen.

Nå var vel heller ikke dette innlegget ment som kritikk på akkurat dette punktet. Morsomt at du tar opp stigmatisering. Ordet "Sittevin" hører du vel egentlig KUN på bussturer og Store Stå...Ellers kommer vi aldri til å bli enige om punktet ang. drikking på buss og hvor "stemningsskapende" dette er, så jeg skal la være å begynne en endeløs diskusjon om dette temaet.

Men det viktigste er at BBB får vekk ting som bading tilbake fra tur, og klipping av hår (!) tilbake fra tur som undertegnede har vært med på. Eller f.eks å komme frem 10 sel før cupkampen mot Voss. (røykepauser er tydeligvis viktigere enn Brann...)

Når du reiser vil du helst ha forutsigbarhet, og det ville vært flott om BBB kunne tilby dette.

 
At 1:36 am, Blogger Geir Vårdal said...

10 sel = 10 sek

 
At 12:44 am, Anonymous Anonymous said...

Det med bussturene er jeg helt enig i. Det er for mye fyll og dilldall. Og to netter på bussen er for mye. Reiste til Skien da bussen gikk på dagen. Mye bedre! Men sikkert ikke bra nok for festgjengen. Festgjengen som, etter det jeg hører, også innbefatter reiselederne. Reiselederen til Sandefjord var i alle fall så dritings at han spydde utenfor bussen. Og slike folk skal ha ansvar for mindreårige? En skam er det!

Og Stein på Stein. Når kommer det lenge lovede nummeret forresten? Betaler vi ikke for det? Det er for dårlig av BBB som ellers synes å gjøre en god jobb. Men når vi vet hvem som er redaktør er det ikke annet å vente. Spesielt ikke når man også tenker på hvem som var reiseleder til Sandefjord. Samme fyr!

 

Post a Comment

<< Home