Sunday, August 21, 2005

Another one bites the dust

Cup er cup sier Arne Scheie. Cupen er også der smålagene har sjansen til å slå ut de store gigantene. Det er sjarmen med en turnering som SAS-Braathens Cup som det så fint heter i år. Dessverre blir denne sjarmen borte jo lenger ut i turneringen du kommer. I dag var det altså kvartfinale, og amatørlaget Brann skulle møte gigantene fra Oslos østkant.

Neida
Som forventet vant gigantene, og selv om dårlige dommer staberg snøt Brann for et soleklar straffe er det ingenting å syte over. De har kun seg selv å takke. Som vi alle vet får topplagene all flaksen og dommerne på sin side, mens for bunnlagene er det naturligvis omvendt. Etter sommerpausen har Brann vært et bunnlag, og de får som fortjent.

Hederlig tap?
Etter denne kampen vil mange se positivt på tapet. Brann spilte, tross alt, en veldig god 2. omgang. Å si at det et hederlig tap er bare tull! Å tape er aldri hederlig!!! Slik som Brann spilte de siste 45 minuttene har Start spilt siden seriestarten i april. Det er merkverdig at Brann først finner ut 2 mnd før serieslutt at hardt arbeid og innsats er faktisk to viktige ingridienser for å vinne fotballkamper. Det viser vel også holdningene og motivasjonen i klubben. Holdningene er late, og motivasjonen for å spille fotball for Brann er kun det økonomiske!! Det viser også handlingslammelse i klubben. Det er nemlig i medgang du skal forbedre deg! Men neida, ikke når det gjelder Brann. Utrolig at de aldri lærer. Tenk hvor Brann hadde vært om de hadde spilt slik som i 2. omg (evt som Start) hele sesongen...

Svakhetstegn
Til Nettavisen sier Mjelde at han er fornøyd, selv om det endte med tap. Det er trist og en erkjennelse på at Mjelde ikke har det lille ekstra. Du ser aldri typer som Tom Nordlie, Ståle Solbakken, Uwe Rösler og Kjetil Rekdal være fornøyd etter et tap. De har det som kalles vinnerinstinkt, og Mjelde beviser nok en gang at det er totalt fraværende SKB! Hvordan i svarte helvete går det an å være fornøyd når dette er den syvende kampen på rad uten seier??!?!

Resurrser
Mjelde/Peddi har fått alt de har ønsket. Tillit og støtte fra ledelsen og publikum, økonomisk handlefrihet fra Idar Vollvik og investorgruppen "Hardball", likevel har alt gått rett til ......(nei, ikke syden, men et annet varmt sted). Det er skremmende å konstatere at Teitur fikk mye, mye, mye mer ut av de små ressursene han hadde til rådighet enn hva dagens ledelse greier. Det vitner om mangel på erfaring...og Brann har som sagt KUN seg selv å takke. De har fått alt det de har bedt om, og de har mislykkes til de grader!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home