Thursday, March 03, 2005

Draktsalg

I år har Brannbutikken v/Hans Lokøy budsjettert med 4000 solgte drakter. Han tror dermed på en dobling av fjorårets antall, som til slutt endte på 1800. Dette tallet representerte et rekordsalg av drakter. Men Brann har fremdeles et stykke igjen til sine argeste konkurrenter.

Draktsalg hos Rosenborg
De siste årene har Rosenborg solgt mellom 5-6000 drakter, og de forventer å selge det samme i år. På sikt har klubben som mål å selge 10.000 drakter pr. år. Dette målet vil de prøve å nå med å opprette butikker både i Trondheim og Oslo (!) Til rbkweb sier salgs- og markedsdirektør Erik Espeseth : - Oslo tror jeg kan bli et marked nummer to for oss. Årsaken til det er at det er veldig mange turister der, spesielt på sommeren, og at det er veldig mange Rosenborg-supportere i Oslo. Jeg tipper at vi har butikk på plass i Oslo i løpet av 2006. Før vi i verksetter prosjektet, skal vi imidlertid gjennomføre grundige analyser i forhold til potensielt salg.

Draktsalg hos Vålerenga
I fjor stoppet draktsalget til VIF på 5200, og i og med at de lanserer en ny drakt i år forventes det en oppgang. Håpet er at de skal komme i nærheten av 7000.

Ingen planer om butikk i Bergen sentrum
Brann har foreløpig ingen planer om å opprette en ny Brann-butikk i Bergen sentrum, og dermed blir det vanskelig å konkurrere med RBK og VIF. I tillegg har Brann aldri lagt vekt på å selge supporterutstyr på bortekampene. Da ser jeg bort i fra storkamper som cupfinaler etc. I forbindelse med borteturen til Malmö i Royal League solgte Brann visstnok supporterutstyr på båten, men å tro at dette blir en "tradisjon" på alle bortekampene er og blir en utopi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home