Friday, December 17, 2004

Oppsumering av sesongen 2004

Året 2004 går mot slutten. Rent fotballmessig vil året først og fremst bli husket for Brann sin første tittel på 22 år. Men for de utenfor Bergen vil nok de ha andre høydepunkter. I Oslo og Trondheim er det nok thrilleren i siste serierunde som vil bli husket. I Trondheim kommer nok de to kampene mot Arsenal også til å stå høyt på listen.

Men for min del er det ikke bare finaleseieren mot Lyn som vil stå som et høydepunkt. Andre kamper som vil sitte i hukommelsen kan jeg nevne Brann - Molde i 2. serierunde. Den kampen blir nok mest husket for Dylan sine to mål...og siden har vi ikke sett han. Brann - Tromsø kommer også ganske høyt opp på listen. Ikke fordi at kampen var så bra, men er en av de få kampene der jeg har sett spillerne kjempe som løver. Det er verdt å huske at på dette tidspunktet ledet Tromsø serien, og Brann stilte ikke med nøkkelspillere som Olofinjana og Kvisvik p.g.a skader. Den siste halvtimen mot Bryne i cupen er også verdt å huske. Men høydepunktet for meg, i serien, var uten tvil 5-1 seieren over Lyn.

Men som vanlig hadde Brann diverse skandalekamper. Begge kampene mot Stabæk i serien var en komplett skandale. Hjemmekampen mot Lillestrøm likeså. Det var etter denne kampen Mcallister sto frem i BT og sa at "dødballer trener ikke vi på". Espen Steffensen sa i samme avis "Vi har ikke problemer på dødball". Bortekampene mot Ham-Kam og Fredrikstad var også ikke noe å rope hurra for.

Ellers greide Espen Steffensen nesten det kunststykket å rykke ned med Brann2 for andre gang. Men de reddet seg til slutt, siden de bare brukte spillere fra a-laget i de siste rundene. Selv med denne elendige sesongen, og den totale mangelen på innsikt fikk Steffensen likevel fornyet kontrakt. Dermed er Brann "stuck" med denne inkompetente dusten i (minst) 3 år til.

Som vanlig var det stor rift om finalebillettene, og som om ikke det var nok la Brann på 50,- i gebyr for disse inngangsbillettene. Det er helt greit med et gebyr, men 50,- er altfor drøyt. Til sammenligning tok Rosenborg 20,- i gebyr før fjorårets finale. Når vi så spurte om dette her svarte Brann v/ Jan Erik Larsen frekt og arrogant tilbake. Med tanke på at publikum står for 25% av inntektene har Brann "litt" å lære når det kommer til kundebehandling. Dette gjelder hele Brann! Uten at jeg skal komme med flere eksempler (for da blir jeg sittende her i hele natt), så er Brann fremdeles en amatørklubb! Det er leit. Fotball er blitt big business. Men Brann styres fremdeles av folk som har store mangler på diverse områder. Et av de få lyspunktene er Bjørn Dahl, som er en veldig fornuftig herremann. Men Brann sin manglende kompetanse på veldig mye tror jeg blir en av grunnene til at klubben aldri kommer til å få til noe lignende eventyr som det vi ser slutten på (forhåpentligvis) i Trondheim.

Men det var faktisk ikke bare håpløsthet i klubben. Brann har vært dyktige og heldige på overgangsmarkedet. De eneste som kan betegnes som flopper er Mcallister og Ystaas. Det som er litt interessant med de to er at Brann betalte ca 1 mill for hver av de. En annen spiller som nå er i Wolves kostet også bare 1 million...Tom Sanne kommer til å bli betegnet som en flopp, med mindre han forbedrer seg kraftig. Heldigvis kostet han "bare" 300.000.

Nesten alle spillerkjøpene er takket være eksterne investorer, og Brann har satt tre krav til de som vil være med på dette :

-De må må ha et hjerte i Brann
-Pengene kan fort være tapt
-Det er Brann som skal drive fotballklubben, ingen andre

Dermed slipper Brann slike idioter som Røkke og Gjeltsten som kjøpte Wimbledon p.g.a de så på dette som objekt som ville gi avkastning. Det endte til slutt med at de to Moldenserne kjørte hele klubben til helvete.

Rent sportslig ser det ut til at Brann har kontroll. Men administrasjonen, markedsavdelingen etc etc har en lang vei å gå!! Få de vekk!!! La Brann få bli en proffesjonell klubb!


0 Comments:

Post a Comment

<< Home