Tuesday, December 07, 2004

Anglofile pakk!

I forbindelse med dagens kamp mot Arsenal la RBK opp til en til typisk "nordmann i London"-opplegg med shopping og fotballkamp(!). De dro nemlig direkte fra Esbjerg, og til London. På lørdag så de AFC-Birmingham, og de har vært på musicalen "Jailhouse Rock". Skandaløst valg forresten. "We Will Rock You" er fremdeles Londons mest besøkte, og beste musical!!

Men ja, dette er "nye" RBK. Det er fælt å si det, men under Nils Arne Eggen hadde dette dessverre aldri skjedd. Feil mental oppladning. Er det en klubb i verden folk kjenner ut og inn så må det vel være Arsenal. Det er dvd, dokumentarer og tv-kamper på norsk tv år ut og år inn. Det er vanskelig bare det å greie å unngå å kjenne til formasjoner, spillere, taktikk på det laget. Så jeg tviler på det aspektet med å se laget for å bli kjent med dets hemmeligheter er så aktuelt her. Jeg tror mer det er snakk om at veldig mange i RBK føler de har kommet til sitt mekka, Arsenal og England. Dermed bøyer de seg ydmykt ned i brosteinen. Etter at Nils Arne Eggen sluttet i klubben, har ikke RBK lenger holdningen "Vi tar hvem som helst, og moser de". Men nå tar klubben en viktig CL-kamp som en storby-fotballweekweekend, med Arsenal-Birmingham som rosinen i pølsa. Ingenting er bedre enn at RBK taper, men samtidig er det trist å se at RBK nå styres av anglofile pakk!

Jeg husker med gru treningskampen mot Manchester United her i Bergen i '98, der Brannlederne hadde møtt frem med kamera og autografblokk. Dessverre er nok dette uforandret. Brann vil nok ha noenlunde samme opplegg, om de i neste års UEFA-cup trekker et engelsk lag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home