Tuesday, June 21, 2005

Petter Vaagan Moen eller TFL?

Ham-Kam er syk. Veldig syk. Det samme var Sogndal i fjor. Men det er tydeligvis at Sogndal har smittet Helstad sin gamle klubb. Hamarkameratene har nemlig fått "Sogndal syndromet". Dvs. at de forlanger altfor mye gryn av en spiller som kun har prestert det siste halvåret.

10 millioner
Om vi skal tro hva Dagbladet skriver er 10 millioner kroner hva Ham-Kam vil ha for Petter Vaagan Moen. Da er saken egentlig ganske grei. Kutt tanken på Petter, og rett heller blikket mot Nord-Norge og "Ludde".

For stor risiko
Enkelte vil kanskje si at 10 millioner er prisen Brann må betale for en klassespiller. Men her er det viktig å huske at Petter fremdeles er ung (21 år), og vil sannsynligvis svinge veldig i prestasjonene før han stabiliserer seg. Derfor er det en stor risiko å satse på Petter, spesielt når prislappen er hinsides alt annet! Med en prislapp på 10 millioner vil det si at Brann må betale 9 millioner mer for Vaagan Moen enn for Olofinjana!!! Dermed er saken klar. Ham-Kam har overpriset fyren, og dermed er det ingen vits å bruke mer tid og krefter på han og Ham-Kam.

Gå utenlands
Brann har vært usedvanlig dyktig og heldig på overgangsmarkedet, og om de fortsetter med dyktigheten bør det være en mulighet for å se utenlands igjen etter forsterkninger. Noen lokale trenere her i Bergen vil garantert protestere om Brann nok en gang finner forsterkninger utenfor Norges grenser, og mene at dette er en slag i trynet for lokale talenter...blabla. Men i den posisjonen Brann er i nå støtter jeg de. Brann er nå et topplag med store ressurser! Da skal vi faen ikke drive med talentutvikling! De spillerne Brann kjøper skal være såpass gode at de kan gå rett inn på laget, og ikke kanskje bli noe først om 3 år. Om de tenker slik blir det 6-7. plass hvert år. Brann har også innsett dette, og i år har de trappet sterkt ned på juniorsatsingen sin, og i tillegg vurderer de å legge ned 2. laget sitt.

Ingen talenter vil spille for Brann
Konsekvensene er selvsagt at alle talentene i denne byen ikke kommer til å spille for Brann, men gå til konkurrende klubber som Viking, Bryne og Sogndal. Men den sjansen må Brann ta. Om hele laget skal fylles opp av lokale spillere, noe som er mange lokale trenere sin drøm, ender Brann i 1. div før du kan si "skandale".

Forsterk stallen nå!
Det viktige er at Brann virkelig forsterker stallen når overgangsvinduet åpner om mindre enn 2 uker. Det som er klinkende klart er at alle de andre lagene i toppen vil være meget aktive på overgangsmarkedet, og da må ikke Brann stå med luen å hånden å tenke "Vi ligger på topp3 nå, og da holder denne stallen mål". Pengene som genereres fra salget av Kvisvik må bare bli kastet i kjøpebollen! Rosenborg avslørte klart og tydelig at Brann trenger forsterkninger også defensivt, og da er det ingen vits å putte overgangspengene inn på bankkontoen for utbyggingen av nye Brann Stadion.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home