Saturday, June 18, 2005

Utdannelse, hva er det?

90% av dagens fotballspillere har null form for utdannelse og er ofte heller ikke interessert i å få seg noe mer utover ung.skolen (de fleste hoppet jo av på vgs). Men noen unntak finnes det. Olofinjana var utdannet sivilingenør. Karl Petter Løken greide det imponerende kunststykket å kombinere spill for RBK og utdanne seg til siviløkonom på normal tid! Tom Sanne er en elendig fotballspiller, men har tydeligvis et klokt hode siden han tilbringer mye av tiden sin på NHH.

Lege Fredrik Winsnes
Sist ut nå er Fredrik Winsnes. Han er nå ferdig med sine legestudier, og har brukt 8 år på dette. Normal tid er 6 år. Men han hadde permisjon fra studiene det året han var i Hammerby. Med tanke på at RBK de siste sesongene har hatt spill året rundt med serie, cup og CL er prestasjonen til Fredrik rett og slett imponerende.

2 av 10 fullførte
I 1999 opprettet Brann, i sammarbeid med BI, et datakurs for 10 av spillerne som kun hadde fotballen å forholde seg til. Datakurset var skredderskrydd for spillerne, og tok hensyn både til treninger og kamp etc. Men dette så ikke ut til å interessere de noe særlig. Bare 2 av de 10 fullførte kurset. Den ene er i dag sportslig leder i Brann, mens den andre er siviløkonom (Egil Ulfstein). En av de som ikke fullførte kurset er i disse dager på vei til Fredrikstad...

Klag og Syt redaksjonen bøyer seg i støvet og gratulerer LEGE Fredrik Winsnes med fullførte studier!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home