Monday, February 07, 2005

Tv-kamper, Brann og den gemene hop

Som tidligere nevnt på denne siden har Brann, ikke overaskende, flyttet (endel av) sine hjemmekamper til mandag for å blidgjøre sponsorene. Dette overgrepet mot den gemene hop strider helt med hva Bjørn Dahl sa i 1999. -Vi er helt og holdent avhengig av et trofast publikum. Det har vist seg at vi ikke kan ta publikum for gitt, sa Bjørn Dahl den gang. Men Bjørn Dahl og Brann tar nettopp publikum for gitt nå!

Hele Vestlandet sitt lag
Brann er ikke bare Bergen sitt lag, men (nesten) hele Vestlandet sitt lag. Mange tror at det bare er bergensere som kommer på Brann Stadion, det er helt feil. En stor del av den trofaste kjernen kommer langveisfra, og er ofte avhengig av ferge(r) for å komme seg til og fra Bergen. Derfor er det de som kommer langveisfra som lider mest med en slik holdning fra Brann. Når Brann tar publikum for gitt som de gjør nå fører det til at Brann f.eks mister alle fra Stord med å sette opp kamper på mandag kl. 8. I tilegg er det mange av de minste som ikke får lov til å gå på kamper mandag kl. 8. Grunnen til dette er at de har skole dagen etter, og dermed er de sannsynligvis ikke hjemme før i 11-tiden. Vil ikke ha Brann ha rekuttering?

Østlandet
Brann har kanskje ikke fått med det med seg, men det er en stor gjeng fra Oslo og omegn som følger Brann mest. Det er ikke tilfeldig av to stk (Magne og Bjarte) fra daværende BST Øst fikk årets supporterpris henholdsvis i 2000 og 2001. Mange i denne trofaste gjengen på østlandet må selvfølgelig melde avbud på når hjemmekampene går på en mandag.

Bortesupportere
Få, om noen, kommer til å komme på stadion. De fleste som kommer vil nok være studenter og andre som bor i Bergen. Dette gjelder forsåvidt også oss på bortekamper. Mange av Brann sine bortekamper er flyttet til tidspunkt som gjør det umulig for mange å reise.

Rosenborg
Mye kan sies om RBK, men de har faktisk skjønt på hvilket tidspunkt fotballsupportere vil at kampene skal gå på. RBK vet at de er Trøndelags fotballstolthet, og at mange kommer langveisfra for å bivåne (fallende) stjerner som Hoftun, Brattbakk, Riseth etc. Derfor har de sagt klart i fra til tv-selskapene at de vil ha sine hjemmekamper på søndager. I tilegg hjelper klubben sine tilhengere ute på bygden med å komme til og fra kamper. De har nemlig i mange år hatt et sammarbeid med busselskapet Team. Det som skjer på kampdager er at Team, i sammarbeid med RBK, setter opp fotballbusser som frakter tilhengere til og fra steder som f.eks Orkanger, Kyrksæterøra og Levanger. Prisen for dette er heller ikke avskrekkende. Busstur t/r og en kampbillett på Tribune Vest (Rema-tribunen) koster 150,-.

Ta vare på oss!
Det er av ekstrem betydning at Brann faktisk tar vare på alle, og ikke bare personene i dress og slips. Det er "oss" Brann må basere seg på og pleie. Sjansen er stor for at vi alltid vil være her, mens sponsorene bare er der i 2-3 år. Om ikke det skjer en endring vil Brann ende opp til å få tilstander a la Real Madrid. Dvs. at 90% på tribunen består av sponsorer og andre som er på fotballkamper for å bli sett, og bare halvinteressert i det som foregår på banen. Dermed kommer Brann også til å miste ryktet sitt som en fryktet arena, og stemningen kommer til å bli like bra som på oppgjør som Sogndal - Kongsvinger.

1 Comments:

At 10:58 am, Anonymous Anonymous said...

Er ikke Brann som setter opp terminlisten.

 

Post a Comment

<< Home