Wednesday, February 02, 2005

Nye Brann Stadion

Skisseprosjektet til nye Brann Stadion er endelig lagt ut på nett, og dermed har Klag og Syt tatt en nærmere kikk på hva som vil skje med anlegget som for tiden har 6 forskjellige tribuner!

VIP Losjer
Det første som nevnes er at losjer vil utgjøre en stor del av finaniseringen. Plan 4 viser at disse losjene vil være på hovedtribunen, og bare der. Dermed gjør Brann heldigvis ikke som Rosenborg som har spredd VIP arealet sitt over alle tribunene. 22 losjer skal bli bygget, og 3 av disse losjene blir større enn de andre. To av disse tre losjene er plassert på midten, mens den siste er plassert helt ute på siden, og vil ha Hansatribunen som nærmeste nabo. Jeg regner med at Brann tar den ene losjen, og at den neste går til klubbens hovedsponsor. Hvem som får den siste store losjen er ikke godt å si.

Pølseboder
Dagens stadionanlegg har bare 3-4 pølseboder, og dette vil Brann selvsagt gjøre noe med. Som eksempel har de trukket frem trønderne sin storstue som har hele 37 (!) pølseboder. Plan 1 viser at Brann ikke vil strekke seg så langt. De vil nøye seg med rundt 14-15 boder.

Toaletter
Toaletter. Dette er et fremmedord for alle som har sett kamper på stadion. Dette skal det nå bli en slutt på. Det skal komme 8 toaletter på Umbro, 4 i Klokkesvingen og 9 på Hovedtribunen.

Inn/utganger
Ut og innganger er noe som nesten er totalt fravæende i dag. Verst er det på Umbrotribunen der Store stå og de som sitter bare har to inn/utganger. Disse er lokalisert i hver sin ende av tribunen. I følge Plan 2 vil nye Brann Stadion ha 5 utganger på Umbro, 4 i klokkesvingen og 10 på hovedtribunen. Grunnen til at hovedtribunen får 10 utganger er at øverste del blir en slags stor altan for VIPer (a la Viking Stadion), og dermed får disse sin egen inn/utgang.
På Umbro er inn/utgangene plassert helt nede på bakkenivå. I Klokkesvingen begynner de på rad 2, mens på hovedtribunen begynner de på rad 4.

Transport og parkering
Som vi alle vet er parkeringsforholdene rundt stadion elendig. Det ser dessverre ikke ut til at det blir bedre i fremtiden. Riktignok vil de bygge en garasje under Umbro, men denne vil bare ta rundt 200 biler. Dermed blir forholdene like ille som de alltid har vært. Pussig nok mener prosjektgruppen at Bybanen (!!) vil ta hovedtyngden av trafikken under arrangementer.

Leilligheter
Leilighetene på nye Brann Stadion vil ligge på begge sider av Hansatribunen. De vil IKKE ha vinduer eller altaner mot banen. Som kjent har Åråsen valgt en slik løsning. Dermed blir det ingen gratis kamper for disse leieboerne. Ut i fra skissene ser ut som om at det kommer flere boliger i hjørnet mellom Hansa og Umbro, enn i hjørnet mellom hovedtribunen og Hansa.

Garderober
Prosjektgruppen har foreslått at garderobene skal bygges under bakken, slik at det blir større plass til kontorer etc på gatenivå.

Kontorer
Når hovedtribunen står ferdig vil Brann flytte alle sine kontorer dit. Dermed frigjøres kontorene i Hansa. I tilegg vil store næringsareal i Klokkesvingen og på Umbrotribunen bli leid ut.

Nymark Vel
Det er med overaskelse jeg leser at Nymark Vel forventer en utvikling av Brann Stadion. Dermed vil de, om vi skal tro det som står på side 4, ikke stille seg på bakbeina når utbyggingen begynner.

NFF
Som vedlegg ligger det et illevarslende brev fra NFF. Jeg siterer
"De lag som ikke imøtekommer kravene 1-4 ovenfor, må ha utbedret manglene innen 1.4.2005, eller må senest 1.4.2005 sende NFFF kopi av forpliktende økonomiske og politiske vedtak som sikrer at manglene blir utbedret i løpet av sesongen 2005".
Dermed sier det seg selv at Monica Meland må slutte å tenke på den helvetes byarenaen, og gi Brann grønt lys. Om Monica Meland fortsatt står på sitt i april, er det bare for Stavanger å ønske Brann velkommen til Viking Stadion!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home